Bøger / faglitteratur

Leg, fortælling og improvisation : øvelser for drama og teater


Beskrivelse


Som forberedelse til skuespilleres senere møde med tekst og publikum fokuseres på træning og øvelser der styrker den enkelte deltagers personlige udvikling og gruppers samarbejde og gensidige relationer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2010

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 19. jan. 2010

Bogen henvender sig til pædagoger, lærere og andre, som arbejder med drama i folkeskole, gymnasium, højskole eller med amatørteatergrupper med børn, unge og voksne. Afsnittet om fortælling vil kunne give inspiration til danskundervisningen på alle trin. Desuden vil bogen kunne anvendes til socialiserende lege.

Den svenske forfatter har studeret teatervidenskab og har arbejdet som skuespiller og regissør. I bogens indledning gøres kort rede for teoretiske og pædagogiske overvejelser i forbindelse med metoder og undervisning. Derefter beskrives kendte og nye dramalege med legebeskrivelser. Hensigten med bogens øvelser er, at deltagerne lærer sig selv at kende i kontakt og samarbejde med omgivelserne, men øvelserne kan også danne udgangspunkt for en teaterforestilling. Bogens tekst kan virke lidt kompakt, og der er ikke illustrationer, men instruktionerne til de enkelte øvelser er kortfattede og letlæste. Hver instruktion er fulgt op af en kommentar med gode råd og faldgruber. De fleste øvelser kræver ingen rekvisitter og vil kunne fungere med alle i alderen fra 6-100 år.

Der er kommet flere dramabøger de sidste år, fx Josef Broichs Dramaøvelser for begyndere : inspirationer til leg og læring for både børn og voksne, 2007.

Det grundige og gennemarbejdede materiale med mange gode idéer kan være en stor hjælp og inspiration for både den uerfarne og den mere erfarne dramalærer, der underviser børn, unge og voksne.



Informationer og udgaver