Gå til indholdBøger / faglitteratur

Ledelse mellem hjerne og hjerte : om mentalisering og neuroaffektivt lederskab


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

576 sider

Udgivet

2013

Ophav

Henrik Hvilshøj(redaktør)

Dorte Herholdt Silver(oversætter)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for ledere


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 9. jan. 2013

Henvender sig til ledere og konsulenter i både private og offentlige organisationer, der ønsker at arbejde med empati, hvilket der i stigende grad bliver brug for i fremtidens organisationer. Oplagt til brug for videreuddannelser af ledere.

En vægtig bog der taler for, at vi også i fremtiden skal bygge ledelse på demokratiske og empatiske værdier, frem for kontrol og måling. Følelsesmæssig modenhed er vigtigt for en leder. Forfatterne bygger på teoretikere som Goleman og Fonagy og begreber som mentalisering, evnen til at læse andre menneskers følelser, og neuroaffektiv udviklingspsykologi, et begreb som Susan Hart har udviklet. Først introduceres dette begreb, dernæst beskrives emotionelt lederskab, efterfulgt af et afsnit om den trygge base og tilknytning, der bl.a. bygger på Bowlby. Del 4 koncentrerer sig om ledelse af en offentlig organisation og i del 5 får vi metoder til at udvikle egen og medarbejdernes ildsjæl. De to redaktører er hhv. psykolog og ledelsesrådgiver. Susan Hart har tidligere udgivet bøger om neuroaffektiv psykoterapi og den følsomme hjerne og Hvilshøj Professionelle ildsjæle (2011).

For nylig udkom Dit personlige ledelsesrum som også ser på empati som en vigtig ting for ledere, dog på en mere lettilgængelig måde. Her får vi virkelig alle teorierne sat ind i en ledelsesmæssig sammenhæng i en interessant kombination af udviklingspsykologi og ledelsesteori.

En omfattende og vægtig bog af to forfattere, der har stor erfaring indenfor psykologi og ledelse.


Psykolog nyt

Årg. 67, nr. 9 (2013)

af

af

Kim Nygaard

Årg. 67, nr. 9 (2013)Informationer og udgaver

2013

Bog

Hans Reitzel, 1. udgave