Bøger / faglitteratur

Ledelse af ledelse : anden ordens ledelse i organisationer


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Frode Boye Andersen: Ledelse af ledelse : anden ordens ledelse som perspektiv. Anden ordens ledelse i sit eget perspektiv (Sverre Moe: Fra klassisk til moderne ledelsestenkning : perspektiv på anden orden. Frode Boye Andersen: Anden ordens ledelse som konsekvens. Betina W. Rennison: De fire lederskaber). Anden ordens ledelse som kobling mellem niveauer (Holger Højlund: Når ledelsen kan, men ikke må : anden ordens ledelse som udfordring i lokalsamfundsorienterede projekter. Peter Aagaard: Machiavellis arv : kollektiv tilpasning som central ledelseskompetence. Gorm Harste: Ledelsesinflation og teknisk kompensation : om ledelse af krig som ustyrligt system). I en kontekst af relation (Ledelse af ledelse som praksis af anden orden / af Signe Groth-Brodersen & Søren Willert. Henry Larsen: Ledelse foregår i lokale relationer. Den forførende ledelse : når anden ordens ledelse bliver til et didaktisk projekt / af Annette Jellesen & Jørgen Gleerup). Ledelse af ledelse selv (Morten Knudsen: Fyrstespejl og uddannelse som anden ordens ledelse. Per Schaarup: Credo som koblingsmedium for ledelse af anden orden, organisation og person)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 22. juli 2014

Denne antologi henvender sig til aktive studerende på master-, diplom- eller kandidatniveau, som allerede har styr på de faglige akademiske termer.

Anden ordens ledelse håndterer den udfordring, der ligger i moderne ledelse, hvor ledelsen er flyttet til andre end ledelsen selv, fx til medarbejderne, der med deres egne valg og prioriteter er med til at styre opgaveløsningen. Situationen kan opfattes paradoksal, for når ledelsen foregår andre steder end i ledelsen, hvad går ledelse så ud på? Bogen er et resultat af et konkret projekt afviklet i Center for Ledelse og Organisationsudvikling ved ViaUC. Omtrent et dusin forfattere, hovedsagelig med baggrund i universitets- og undervisningsverdenen, leverer bidrag til afdækning af begreberne på et akademisk niveau, hvor Luhmann er gennemgående i litteraturlisterne. Bogen vil naturligt indgå i undervisningssammenhænge, hvor de studerende i forvejen mestrer tekster på et højt niveau, og den er mindre anvendelig til selvstudier. Ud over de litteraturlister der følger hvert enkelt bidrag samt en ultrakort præsentation af de enkelte bidragydere, er der ingen samlede registre ligesom bogen er uden illustrationer.

Bogens læsere kunne være en delmængde af dem, der fx efterspørger Systemisk ledelse - teori og praksis fra 2012.

Antologi, der på et relativt højt niveau belyser begreber til forståelse af den ledelsesopgave, der udøves i moderne komplekse organisationer, hvor ledelse ofte foregår andre steder end i ledelsen.



Informationer og udgaver