Gå til indholdLedelse af frivillige : en håndbog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

294 sider

Udgivet

2011

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Introduktion til ledelse af frivilligt arbejde - især i NGO'er, interesseorganisationer og andre værdirelaterede organisationer som f.eks. Folkekirkens Nødhjælp, Roskilde Festival, Natteravnene og Mellemfolkeligt Samvirke


Anmeldelser (3)


9. feb. 2011

Denne bog henvender sig til dem, der står overfor at skulle lede frivillige. Især i værdibaserede organisationer, NGO'er og lignende, men der er selvfølgelig så store ligheder mellem vilkårene, at også ledere indenfor fx idrætten kan læse med udbytte. Endelig gør bogens hovedbudskab, at ledelse af frivillige udelukkende bygger på motivation, den velegnet til alle ledere, der fokuserer på netop dette.

Forfatterne er begge sociologer med baggrund som ledere i forskellige frivillige sammenhænge. Udover det bygger bogen på en lang række interviews, de har foretaget med frivillige i forskellige organisationer. Bogen er opdelt i kapitler, og kommer samlet godt omkring emnet. Den indeholder både praktiske vink, erfaringer fra interviewene og teoretiske hints ligesom der i hvert kapitel er spørgsmål til refleksion. Undertitlen "en håndbog" skal tages med et gran salt, og forfatterne anbefaler da også selv, at bogen læses i et forløb. Den er ligefremt skrevet, og kan snildt kaperes af den gruppe veluddannede, der i disse år engagerer sig i frivilligt arbejde.

Bibliotek.dk viser ikke andre titler, der så direkte retter sig mod ledelse af frivillige, men opslag på nettet viser, at emnet er varmt for tiden.

En udmærket bog til ledere, der har engageret sig i frivilligt arbejde. Især i NGO'er, interesseorganisationer og andre værdirelaterede organisationer.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Jyllands-posten

Af

Ulla Bechsgaard

d. 20. feb. 2011

Danske kommuner

Af

Anne Tortzen

Årg. 42, nr. 27 (2011)


Informationer og udgaver

Bog

2017

Bog

2011