Gå til indholdBøger / faglitteratur

Learkomplekset

Del 2 af AsteriskDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

124 sider: ill.

Udgivet

2010

Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Analyse af Learkomplekset som et nyt begreb for autoriteternes aktuelle krise, troen på, at man kan abdicere og forvalte in absentia og skuffelsen når det ikke lykkes, samt en kritik af Freuds psykoanalyse som et billede på opgør i magtstrukturer


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jun. 2010

af

af

Kirsten Katholm

d. 4. jun. 2010

Bogen er på et niveau, som først og fremmest er målrettet forskere og studerende ved universiteter og andre højere læreanstalter.

Bogens titel henviser til Shakespeares skuespil Kong Lear, hvor kongen frivilligt overdrager magten til sine døtre. Han skuffes, da de sætter deres egen dagsorden og med deres magt kaster kongedømmet ud i kaos med jalousi, selvmord og sammenbrud. Learkomplekset er et nyt begreb for autoriteternes aktuelle krise, hvor magten abdicerer uden i virkeligheden at ønske at miste sin magt. Derfor skuffes autoriteterne, når borgerne ikke opfører sig som forventet. Forfatteren analyserer sin tese om, at der er en tendens til en feminisering af vores kultur med det forfatteren kalder feminine værdier som nye idealer. Derved gentages Lear-tragedien symbolsk i det moderne menneske, i familien, i skolen og i samfundet, når magtstrukturerne nedbrydes og erstattes af en kultur med individets frihed og ret til frivillighed.

Forfatteren er professor ved Århus Universitet og har et omfattende idehistorisk og socialanalytisk forfatterskab. Han skriver i forordet at bogen er første bind i en afhandling om magtens abdikation og næste bind analyserer afmagtens overtagelse.

Velskrevet akademisk bog om et spændende og relevant tema i samfundsudviklingen. Bogen rummer en forskningsbaseret viden med argumenter, analyser og figurer på et højt teoretisk niveau.


Kristeligt dagblad

d. 29. jun. 2010

af

af

Asger Brandt

d. 29. jun. 2010


Weekendavisen

d. 25. jun. 2010

af

af

Ole Thyssen

d. 25. jun. 2010


Tidsskrift for socialpædagogik

Årg. 14, nr. 2 (2011)

af

af

Jacob Kornbeck

Årg. 14, nr. 2 (2011)


Dansk pædagogisk tidsskrift

2011, nr. 3

af

af

Jacob Kornbeck

2011, nr. 3Informationer og udgaver

2010

Bog

Lars-Henrik Schmidt (f. 1953)

Aarhus Universitetsforlag

2010

Ebog

Lars-Henrik Schmidt (f. 1953)

Aarhus Universitetsforlag, 1. e-bogsudgave

2010

Ebog

Lars-Henrik Schmidt (f. 1953)

Aarhus Universitetsforlag