Gå til indholdLars von Triers univers


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

216 sider: ill. i farver ; 28 cm

Udgivet

2007

Originaludgave

2007


Beskrivelse


Om det særegne ved Triers filmkunst og det særlige ved den enkelte film - filmsprogligt såvel som indholdsmæssigt


Anmeldelser (2)


1. jan. 1970

Bogen er med sin systematiske opbygning og gennemgang af hele Triers film- og tv-produktion målrettet til undervisningsbrug i film/mediefag og dansk fra gymnasieniveau. Den kan med sit tilgængelige og fortællende sprog også være interessant som monografi for alment interesserede i film og i Triers liv, værk og metode.

Trier er bl.a i kraft af at være hovedophavsmand til dogmefilmene den internationalt set mest respekterede danske nulevende filminstruktør. Bogen er opbygget som en samlet gennemgang af de enkelte film- og tv-produktioner med de tidligste behandlet først og kronologisk fremad. De enkelte værker gennemgås og analyseres både med hensyn til komposition, handling, fortællestil, teknik og tematik. En dvd og en hjemmeside knytter sig til bogen. Et introducerende forord og et afsluttende afsnit om bogens opbygning og anvendelse giver et godt overblik over det samlede materiale for både undervisere og læsere. Bogen er forsynet med opgaver til de enkelte afsnit tilpasset undervisningens mål og didaktik.

Der findes en del bøger, der helt eller delvis behandler Triers filmproduktion og metode, men denne er den indtil videre mest gennemarbejdede bog til undervisningsbrug. Tættest på ligger Schepelerns Lars von Triers elementer og Lars von Triers film.

Bogen er en veltilrettelagt og grundig undervisningsbog af høj kvalitet, der gennemgår Triers samlede film- og tv-produktion.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Dansk noter

Af

Gitte Horsbøl

Nr. 3 (2007)


Informationer og udgaver

Bog

2007