Bøger / skønlitteratur / roman

Landet et sted


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En ægteskabelig krise får Tilde til at opsøge sin gamle farfar, som hun ikke har set længe. Konfrontationen med fortiden får samtidig løst op for nutidige konflikter, så hverdagen kan fortsætte.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2003

af

af

Elsebeth Kristensen

d. 11. aug. 2003

Forfatteren er hovedsagelig kendt for en række middelalderromaner som foregår i Assens samt et par historiske romaner. Her giver han sig i kast med nutiden, og det er rigtig godt. Tilde er ved at afslutte sine universitetsstudier, hun er gift med Erik, som er spindoctor i den nye venstreregering, de er unge, rige og veluddannede, prototypen på det unge Venstre. Efter en krise i ægteskabet opsøger hun sin gamle farfar på Vestfyn, som hun ikke har set i tyve år. Fortiden rummer mange uløste konflikter for dem begge, et brud mellem Tildes far og farfaren, den manglende kontakt mellem Tilde og faren, Tildes liv i København, langsomt får de bearbejdet tingene ved at konfrontere sig selv og hinanden. Et andet tema i romanen er det politiske liv i byen og på landet, hvorledes magten bruges og misbruges til at løse politiske spørgsmål. Bogen spænder i tid over 50 år, i flashback beskrives bedsteforældrenes liv til farmoderen dør og sønnen rejser hjemmefra, Tildes lykkelige somre sammen med faren og farfaren til bruddet kommer og Tildes tilværelse i København. Spændet i tid gør det til en generations- og samtidsroman. Den er skrevet i et flydende og dejligt dansk med brug af pragtfulde ord, der nærmest er til at smage på. En god dansk samtidsroman med bud til mange læsere.


litteratursiden.dk

d. 19. jan. 2004

af

d. 19. jan. 2004

Martin Jensen er kendt for sine historiske romaner, hvoraf især hans "Eske Litle"-serie er uhyre populær. Med "Landet et sted" bevæger forfatteren sig ind i nutiden, idet vi følger to generationers hv...


Kristeligt dagblad

d. 29. aug. 2003

af

af

Runa J. Kähler

d. 29. aug. 2003


Weekendavisen

d. 5. sep. 2003

af

af

Bo Bjørnvig

d. 5. sep. 2003