Gå til indholdLancaster i brand over Lillebælt : nedskudt den 10. marts 1943


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

63 sider: ill. (nogle i farver) ; 15×21 cm

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Beretningen om nedskydningen af et britisk bombefly over Fredericia i 1943 og om de syv besætningsmedlemmer, der alle døde i styrtet


Anmeldelser (1)


14. mar. 2013

Stor interesse for alt om 2. verdenskrig, men denne vil især tiltrække læsere, der interesserer sig for luftkrigen over Danmark. Selvfølgelig også lokal interesse på biblioteker i byer omkring nedstyrtningsstedet.

Forfatteren er medlem af De Dansk Forsvarsbrødre for Fredericia og Omegn. Hans detaljerede dokumentariske beretning om det nedskudte engelske Lancaster-fly 10. marts 1943 udspringer af arbejdet med rejsning af et mindesmærke. Og netop mindestenen for de 7 unge engelske mænd (21-24 år), man med fuld ret kan sige døde for vores frihed, er gengivet på denne lille fine bogs bagside. En mindesten, afsløret på 70-årsdagen 10. marts 2013, nu rejst tæt ved nedstyrtningsstedet i Lillebælt ved Lyngsodde. Denne lille bog beskriver baggrunden og optakten til luftslaget såvel hos Royal Air Force (RAF) som hos Luftwaffe. Bogens beretning rummer fx detaljer om vraggods, og en øjenvidneberetning fra den dengang 11-årige Herluf Sørensen, der nu som 81-årig husker tilbage: "vi kunne alle se det kraftige ildskær fra nedstyrtningsområdet".

Om luftkrigen over Danmark fx også Peder Hoves På vingerne for Danmark eller Carsten Petersens Luftkrig over Danmark i 5 bind, hvor bind 2 Radar og natjagere 1941-1943 er blandt nærværende bogs kildemateriale.

Sympatisk lille bog om en krigsepisode i 2. verdenskrig. Et mindre antal dedikerede læsere, der interesserer sig specielt for luftkrigs-historik, og sikkert nogen lokalhistorisk interesse.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby


Informationer og udgaver

Bog

2013