Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Laksetrappen : et skævt tilbageblik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

365 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2019

Ophav

Lotte Dyhrberg(illustrator)
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Sanger og sangskriver Allan Olsen (f. 1956) beretter om op- og nedture indenfor musikbranchen


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2019

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 6. mar. 2019

Kom tæt på den nordjyske troubadour Allan Olsen, når han i sin vanlige skæve og personlige stil beretter om op- og nedture indenfor musikbranchen. Som i hans koncerter er det hele krydret med en række humoristiske og tankevækkende anekdoter, og anbefales til både fans og interesserede i lidt skæve biografier.

I 2015 udkom den roste Tilfældigt strejfetsom var 1. del af Olsens erindringer, og sluttede med at han i 1982 forlod barndomsbyen Frederikshavn. 2. del begynder med studietiden i Aarhus, som dog hurtigt afbrydes da det er musikken der trækker. Det er et hårdt liv, men stik imod alle odds formår Olsen at etablere sig, og det er foreløbigt blevet til næsten 40 år i branchen. Via en række nedslag og anekdoter, beretter han bl.a. om hvordan hans særlige musiske univers blev til, sjove hændelser med Johnny Madsen, og desuden er der en del ærlige refleksioner over livet.

Olsens erindringer er skrevet i et lunt og letlæseligt sprog. Her er plads til både kradse kommentarer og skæve anekdoter, men der er aldrig langt til de tankevækkende og ærlige refleksioner som giver bogen et næsten poetisk skær. Det er behændigt gjort, og beviser at Olsen indeholder en skønlitterær åre, som vi forhåbentligt snart får glæde af.

1. del var hastet frem, og man mærker nu tydeligt, at Olsen denne gang har haft mere tid, idet sproget og strukturen virker mere gennemført og poleret. Om forfatteren findes Bogen om Allan OlsenDalton


og Dalton1. del var hastet frem, og man mærker nu tydeligt, at Olsen denne gang har haft mere tid, idet sproget og strukturen virker mere gennemført og poleret. Om forfatteren findes Bogen om Allan Olsen og .


litteratursiden.dk

d. 15. apr. 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 15. apr. 2019

Vi er mange, der i snart tre årtier har nydt Olsens sproglige og musikalske udfoldelser, og ikke én vil blive skuffet over bogen om hans sangkarriere. Hvor første del af den nordjydske troubadurs erin...


Litteratursiden.dk [online]

d. 15. apr. 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 15. apr. 2019


Berlingske tidende

d. 23. mar. 2019

af

af

Nanna Balslev

d. 23. mar. 2019


Jyllands-posten

d. 15. mar. 2019

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 15. mar. 2019


Politiken

d. 20. apr. 2019

af

af

Erik Jensen (f. 1960)

d. 20. apr. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog

Illustrator: Lotte Dyhrberg

Politiken, 1. udgave

2019

Ebog

Illustrator: Lotte Dyhrberg

Politiken, 1. e-bogsudgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Lars Attermann

Politiken

2019

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Lars Attermann

Politiken