Bøger / faglitteratur

Læsningens linser : en introduktion til teorier og modeller


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Teoretisk indføring i teorierne om skriftsprogsindlæring og læsning.

Indhold

Introduktion til teorier og modeller ; Tidlige rødder - tidlige teorier og modeller anvendt på læsning ; Behaviorisme - den dominerende pædagogiske teori gennem 50 år (1900-1950'erne) ; Konstruktivisme (1920'erne - nu) ; Teorier om literacy-udvikling (1930'erne - nu) ; De sociale læringsperspektiver (1960'erne - nu) ; Informations-/kognitive processeringsperspektiver (1950'erne-1970'erne) ; Informations-/kognitive processeringsperspektiver (1980'erne) ; Informations-/kognitive processeringsperspektiver - state of the art (1989 - nu) ; At sætte det hele sammen


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 16. nov. 2012

Denne bog har stor relevans for alle, som underviser i læsning. Bogen er teoretisk funderet og en oplagt grundbog på læreruddannelsen samt ved videre- og efteruddannelse af lærere til læsevejledere, speciallærere mv. Bogens kombination mellem teori og praksis gør det nemt for lærerstuderende at få forståelse for teoriernes anvendelse i deres kommende virke.

Bogens teorier og modeller præsenteres i kronologisk rækkefølge, efter hvornår de er opstået. De enkelte kapitler afsluttes med nogle læreranekdoter, en opsummering, samt en belysning af hvordan teorierne kan anvendes i henholdsvis klasseværelset og i forskningen. Bogen giver lærere og studerende den faglige ballast til at undervise i skriftsprog.

Der er meget fokus på læseindlæring og literacy i skoleverdenen og indenfor forskningen i disse år. Der udgives derfor også mange gode bøger om emnet. Det vil være oplagt at læse denne bog sammen med nogle af disse udgivelser. Det kunne eksempelvis være nogle af de øvrige udgivelser i forlagsserien Læsevejlederen.

Teoretisk velfunderet og faglig kompetent indføring i teorierne om skriftsprogsindlæring og undervisning. Bogen har en god kombination mellem teori og praksis og vil være en god grundbog på læreruddannelsen samt på praktikerens bogreol.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 1. mar. 2013

af

af

Bente Qvist Okholm

d. 1. mar. 2013