Gå til indholdBøger / faglitteratur

Læsningens linser : en introduktion til teorier og modeller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

255 sider

Udgivet

2012

Ophav

Diane H. Tracey(forfatter)

Jens Peter Kaj Jensen(oversætter)
Sværhedsgrad

for lærere, for læreruddannelse, for læsevejledere


Beskrivelse


Teoretisk indføring i teorierne om skriftsprogsindlæring og læsning


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 16. nov. 2012

Denne bog har stor relevans for alle, som underviser i læsning. Bogen er teoretisk funderet og en oplagt grundbog på læreruddannelsen samt ved videre- og efteruddannelse af lærere til læsevejledere, speciallærere mv. Bogens kombination mellem teori og praksis gør det nemt for lærerstuderende at få forståelse for teoriernes anvendelse i deres kommende virke.

Bogens teorier og modeller præsenteres i kronologisk rækkefølge, efter hvornår de er opstået. De enkelte kapitler afsluttes med nogle læreranekdoter, en opsummering, samt en belysning af hvordan teorierne kan anvendes i henholdsvis klasseværelset og i forskningen. Bogen giver lærere og studerende den faglige ballast til at undervise i skriftsprog.

Der er meget fokus på læseindlæring og literacy i skoleverdenen og indenfor forskningen i disse år. Der udgives derfor også mange gode bøger om emnet. Det vil være oplagt at læse denne bog sammen med nogle af disse udgivelser. Det kunne eksempelvis være nogle af de øvrige udgivelser i forlagsserien Læsevejlederen.

Teoretisk velfunderet og faglig kompetent indføring i teorierne om skriftsprogsindlæring og undervisning. Bogen har en god kombination mellem teori og praksis og vil være en god grundbog på læreruddannelsen samt på praktikerens bogreol.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 1. mar. 2013

af

af

Bente Qvist Okholm

d. 1. mar. 2013Informationer og udgaver

2012

Bog

Diane H. Tracey

Klim, 1. udgave

2013

E-bog

Diane H. Tracey

Klim, 1. elektroniske udgave