Gå til indholdLæseguiden : en guide til den særligt tilrettelagte læseundervisning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

129 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Håndbog til planlægning og udførelse af særligt tilrettelagt undervisning i dansk i grundskolen. Med ideer og metoder til den daglige undervisning ud fra cases fra hhv. 2., 4., 6. og 8. klasse


Anmeldelser (4)


9. jan. 2019

For alle der beskæftiger sig med læse- og skriveundervisning i grundskolen, lærere, skolepædagoger og studerende, er her en rigtig god håndbog til brug for den særligt tilrettelagte undervisning.

Bogen redegør for lovgivningsrammerne omkring den særligt tilrettelagte undervisning. Kernen i bogen er fortællingerne om enkelte elever og deres forskellige forudsætninger. Bogen gennemgår den rolle og de opgaver en læseguide har, fx er det læseguiden, der gennemfører den særligt tilrettelagte læse- og skriveundervisning i samarbejde med dansklæreren og med råd fra læsevejlederen. Der er 7 områder læseguiden skal være særlig opmærksom på, når læseundervisningen tilrettelægges: tekstforståelse, afkodning, skrivning, sprogforståelse, almen viden, kognitive forudsætninger og personlige forudsætninger.

Det er en meget nyttig håndbog i grundskolen til den særligt tilrettelagte undervisning. Det er godt, at bogen er så tæt på praksis som tilfældet er, fx gives der gode anvisninger på hvordan læsetestresultaterne fra de nationale test kan benyttes i elevprofilberegneren. Bogen giver gode ideer til, hvordan iagttagelserne kan understøtte den daglige undervisning. Bogen har mange konkrete cases og mange gode diagrammer, der er med til at give overblik og forståelse. Bogen er velskrevet og veldisponeret.

Bogen kan relateres til Læsevanskeligheder


Bogen kan relateres til Læsevanskeligheder.

Lektørudtalelse

Af

Boy Olesen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Sofia Esmann

2019-03-20

Læsepædagogen

Af

Mette Anker

Årg. 67, nr. 3 (2019)

Specialpædagogik

Af

Sannie Brostrøm Jacobsen

Årg. 39, nr. 2 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Ebog

2019