Bøger / faglitteratur

Læseforståelse gennem strukturerede tekstsamtaler


Beskrivelse


Beskriver hvordan undervisning i læseforståelse for de ældste klasser kan foregå efter samtalemetoderne: reciprok undervisning samt Lena Franzéns model til arbejde med inferens. Metoder der får eleverne til at reflektere og dermed øger læseforståelsen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 13. apr. 2012

Læsevejledere, specialklasselærere samt læseundervisere i grundskolen kan anvende metoderne i denne læsepædagogiske udgivelse til deres læseundervisning på mellemtrinnet og i udskolingen. Bogen er oplagt at anvende på læreruddannelsen og læsevejlederuddannelsen samt ved efteruddannelse af lærere. Det er en bog, som bør stå på lærerbiblioteket.

Bogen er baseret på et udviklingsprojekt af elever med generelle indlæringsvanskeligheder. Ved projektet er der anvendt to læseforståelsesmetoder fra normalundervisningen på mellemtrinnet: reciprok undervisning samt Lena Franzéns model til arbejde med inferens. Bogen indledes med en teoretisk introduktion til begrebet læseforståelse. Dernæst præsenteres de to læseforståelsesmetoder samt afprøves. Hvorefter der rundes af med et praksisnært kapitel om tekstsamtaler i praksis.

Der er meget fokus på læseundervisningen i disse år og forskes meget på området. Bøger som Læsedidaktik - efter den første læseundervisning, 2010 Læseforståelse : hvorfor og hvordan?, 2011, Læsningens psykologi og pædagogik, 2011 og Håndbog i læsevejledning, 2009 er 4 gode udgivelser, som er oplagte at læse sammen med denne bog.

God læsepædagogisk udgivelse til samlingen på lærerbibliotekerne og på lærerseminarierne.


Læsepædagogen

Årg. 60, nr. 4 (2012)

af

af

Lotte Bolø

Årg. 60, nr. 4 (2012)