Bøger / faglitteratur

Læringsvitaliserende samtaler : guide til fremme af skolelivsengagement og kvalificeret selvbestemmelse i grundskole og efterskole


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Bogen handler om at understøtte elevens måder at tage vare på sig selv, sine behov og kompetencer i sit skolelivsengagement. Guiden viser, hvordan man med Vitaliseringskompasset kan arbejde med elevens kvalificerede selvbestemmelse i sine måder at regulere (sig selv i) sit skoleliv.

Indhold

Introduktion til læringsvitaliserende samtaler ; Motivation og de psykologiske grundbehov ; Sådan kommer man i gang ; Vitaliseringskompasset : aktuelt selv-syn ; Vitaliseringskompasset : generelt/specifikt ; Vitaliseringskompasset : ønskeligt selv-syn ; Udfordringer ; KvaS-modellen : de 12 kompetencedimensioner i kvalificeret selvbestemmelse ; Fokus på kompetencer : KvaS-modellen ; At tage det første skridt ; Opfølgningssamtale ; Vitaliserende livsrefleksion ; Hvordan er vitaliseringsmiljøet i skolen? ; Gruppesamtale for elever om vitaliseringsmiljøet ; Processen i en læringsvitaliserende samtale ; Arbejdsark


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 27. feb. 2018

Teoretisk funderet, praksisorienteret guide til læringsvitaliserende samtaler med elever i grundskolens ældste klasser samt på efterskoler. Bogen har relevans for alle lærere og pædagoger, der ønsker hjælp og struktur til opkvalificering af de svære samtaler med elever.

Målet med guiden er at fremme elevernes skolelivsengagement og kvalificere deres selvbestemmelse. Dette gøres ved at introducere forskellige modeller, som kan danne udgangspunkt for samtalerne samt gennemgå forslag til spørgsmål og spørgeteknikker, som kan åbne op for samtalerne ud fra skemaerne. Bogen er en del af en serie, hvor der også er udkommet titler med fokus på uddannelsesvitaliserende, studievitaliserende og livsvitaliserende samtaler.

Bogen er et godt værktøj og en god struktur til at åbne op for samtaler med elever.

Vil man læse mere, kan man give sig i kast med forlags-seriens øvrige titler eller titler som Psykologisk ilt i pædagogisk og organisatorisk arbejdeMentorhåndbogen, skrevet af Jan Tønnesvang, eller MentorhåndbogenVil man læse mere, kan man give sig i kast med forlags-seriens øvrige titler eller titler som Psykologisk ilt i pædagogisk og organisatorisk arbejde, skrevet af Jan Tønnesvang, eller .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. maj 2018

af

af

Gitte Brun

d. 7. maj 2018