Gå til indholdBøger / faglitteratur

Læringscentreret skoleledelse : tænketeknologier til forskningsinformeret skoleledelse

Del 0 af LæringsløftDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

135 sider: ill.

Udgivet

2014

Målgruppe

til voksne

Undervisning

for skoleledere


Beskrivelse


Præsentation af diagnoser og teorier om aktuel skoleledelse samt tre redskaber til læringscentreret skoleledelse: læringslakmusprøven, ledelseskompasset og læringslaboratoriet baseret på tanker fra Viviane Robinson og Michael Fullan


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 19. dec. 2014

Skoleledelse er under kraftig udvikling og forandring. Bogen giver en analyse af ledelsesudfordringerne og -mulighederne samt giver redskaber til denne forandringsproces hen mod læringscentreret skoleledelse. Relevant for skoleledere i både grundskolen og på de videregående uddannelser samt ved uddannelse af skoleledere.

Bogen er delt i to dele. Første del præsenterer diagnoser og teorier om aktuel skoleledelse. Anden del giver tre redskaber til læringscentreret skoleledelse: læringslakmusprøven, ledelseskompasset og læringslaboratoriet baseret på tanker fra Viviane Robinson og Michael Fullan.

Bogen er forskningsbaseret og rammer godt ned i den forandringsproces, som skoleledelse er under. Fokus er ikke kun på teori, men også på ledelsespraksis, hvilket gør det let at overføre teorierne til egen ledelsesstil.

Bogen Elevcentreret skoleledelseSkoleledelse i forandring


behandler et af denne bogs emner og er meget oplagt at læse i forlængelse af denne udgivelse. Det samme gælder titlen Skoleledelse i forandring, som sætter fingeren på pulsen af forandringsprocessen indenfor skoleledelseBogen Elevcentreret skoleledelse behandler et af denne bogs emner og er meget oplagt at læse i forlængelse af denne udgivelse. Det samme gælder titlen , som sætter fingeren på pulsen af forandringsprocessen indenfor skoleledelse.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 20. mar. 2015

af

af

Christina Hostrup

d. 20. mar. 2015Informationer og udgaver

2014

Bog

Helle Bjerg

Dafolo, 1. udgave

2014

Ebog

Helle Bjerg

Dafolo, 1. udgave