Gå til indholdLærerfaglighed, inklusion og differentiering : pædagogiske lektionsstudier i praksis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Anmeldelser (4)


1. apr. 2016

Et forskningsprojekt omsat til praktisk pædagogisk vejledning for lærere, pædagoger og studerende.

Bogens indhold falder i tre dele. Første behandler begreberne inklusion og differentiering set i forskningshistorisk lys. Anden del præsenterer forskningsfund fra projektets praksisundersøgelser, og tredje del formidler resultater fra den praksisudviklende del af projektet. Bogen indledes med læsevejledning og afsluttes af beskrivelser af de anvendte metoder og tilgange. Bogens tre dele rummer alle international litteraturliste, og de enkelte kapitler er forsynet med forskellige forklaringsbokse om nøglebegreber, metoder, personer m.m. samt med diagrammer og oversigter. Bogen igennem er indsat tydeligt markerede citater fra litteratur og fra interviews/cases. Bogen afsluttes af stikordsregister.

Bogen ønsker at være praksisnær, men dens teoretiske ballast er stor, ligesom dens videnskabsbaserede sprogbrug er markant, og den vil derfor næppe finde anvendelse i skolens hverdagspraksis.

Der findes fra det seneste tiår en omfattende mængde af litteratur om såvel inklusions- som differentieringsbegrebet. Begrebet lektionsstudier er eksplicit behandlet i Lektionsstudier i skolen


fra 2015Der findes fra det seneste tiår en omfattende mængde af litteratur om såvel inklusions- som differentieringsbegrebet. Begrebet lektionsstudier er eksplicit behandlet i Lektionsstudier i skolen fra 2015.

Lektørudtalelse

Af

Hans-Christian Uth

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Christina Krolmer

2016-06-01

Specialpædagogik

Af

Mette Friderichsen

Årg. 36, nr. 3 (2016)

Social kritik

Af

Birgit Kirkebæk

Årg. 28, nr. 147 (2016)


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016