Gå til indholdBøger / faglitteratur

Lærerens undersøgelsesmetoder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

189 sider: ill.

Udgivet

2016

Ophav

Lars Aagerup(forfatter)

Katrine Willaa(forfatter)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for lærere, for læreruddannelse


Beskrivelse


En række konkrete undersøgelsesmetoder, som læreren og den lærerstuderende kan have gavn af i sit arbejde eller sine studier. Metoderne dækker over: Observation, interview, spørgeskemaundersøgelser, indsamling af allerede eksisterende data og præsentation af data


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 29. jan. 2016

Indføring i forskellige undersøgelsesmetoder, som undervisere kan anvende i deres pædagogiske arbejde. Bogen har relevans for lærer- og pædagogstuderende samt undervisere i al almindelighed.

Bogen præsenterer sin læser for en række undersøgelsesmetoder, som kan anvendes i forbindelse med optimering af undervisning. Metoderne er observation, interview, spørgeskemaundersøgelse samt indsamling af allerede eksisterende data. Derudover fokuseres der på præsentation af data og udviklingsarbejde i skolen.

Bogen giver en fin teoretisk indføring i de forskellige undersøgelsesmetoder med udgangspunkt i underviseres virkelighed. Teorierne illustreres godt via eksempler fra den pædagogiske verden, hvilket gør det let at anvende metoderne i egen undervisningspraksis.

Som optakt til denne udgivelse kan det anbefales at læse den hurtigt læste, men meget informative udgivelse Det ved vi om datainformeret forbedringsarbejde i skolenVurdering for læring i klasserummet


. Vil man læse mere om læreres undersøgelsesmetoder, kan bogen Vurdering for læring i klasserummet anbefalesSom optakt til denne udgivelse kan det anbefales at læse den hurtigt læste, men meget informative udgivelse Det ved vi om datainformeret forbedringsarbejde i skolen. Vil man læse mere om læreres undersøgelsesmetoder, kan bogen anbefales.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 6. maj. 2016

af

af

Gunnar Green

d. 6. maj. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Lars Aagerup

Hans Reitzel, 1. udgave