Bøger / faglitteratur

Lærerens psykologibog : læringsledelse, didaktik og samarbejde


Beskrivelse


I Lærerens psykologibog kommer 13 forfattere med indlæg fra hver deres område inden for psykologi, sociologi og pædagogik. Fælles for bidragene er, at de alle er rettet mod lærerens arbejde. De giver nuværende og kommende lærere indblik i den viden og støtte, der er relevant fra psykologiens verden, og som kan ruste ham eller hende yderligere til at varetage de mange og forskelligartede opgaver, en moderne lærer har. Læs eksempelvis om hjernens modning, om vitaliserende læringsrum, om kommunikation med forældre og om psykologien i samarbejdsrelationer. Bogen er inddelt i tre overordnede områder, der i praksis er tæt sammenvævede og som udgør de vigtigste aspekter i lærerarbejdet: ?Læringsledelse ?Didaktiske opgaver ?Samarbejde og kommunikation. Lærerens psykologibog giver lærere, lærerstuderende og andre med interesse i psykologi et indtryk af, hvad psykologi og de nært relaterede områder sociologi og pædagogik kan bruges til i lærerens arbejde.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2011

af

af

Karsten Boll

d. 9. mar. 2011

Den primære målgruppe er lærerstuderende samt uddannede lærere og pædagoger, som har interesse i at vide noget om læringens forskellige facetter indenfor læringsledelse, didaktiske opgaver og samarbejde.

Bogens tre dele - i alt 16 kapitler - dækker væsentlige områder i forbindelse med undervisningsområdet. Første del tager fat på vigtigheden i at skabe veje for elevernes faglige fremskridt. Styrkelse af selvværd og rammesætning samt selv-, identitets- og social dannelse er indholdet i de første 4 artikler med tilhørende eksempler og forslag til handlinger kædet sammen med teori. Anden del tager fat på didaktikken - herunder baggrund for læring - læringsrum og kendsgerningen, at der er mange måder at lære på. Denne del har også et afsnit om intelligens, IQ og hjernens funktion samt noget om observation/iagttagelse og evaluering. Den sidste del omhandler temaer som kommunikation og forholdet til kolleger, samarbejde med børn og forældre samt øvrige samarbejdspartnere i relation til skoleområdet. Sproget er selvfølgelig præget af de fagtermer, der er på området.

Skolens læringsmiljø, 2007, der er oversat fra norsk, tager også fat på området.

En særdeles vægtig og vigtig bog - ikke mindst set i forhold til uddannelsen af fremtidige lærere. Kan også anbefales til lærere, som gerne vil have genopfrisket teorierne bag det, der gøres i dagligdagen.


Undervisere.dk

Årg. 5, maj (2011)

af

af

Niels Peter Agger

Årg. 5, maj (2011)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 5 (2011)

af

af

Lars Grønbæk

Årg. 48, nr. 5 (2011)