Gå til indholdLæreren som leder : klasseledelse i folkeskole og gymnasium


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

213 sider (1 dvd-video)

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Anmeldelser (3)


21. apr. 2010

Denne bog om klasseledelse i både folkeskole og gymnasium henvender sig både til folkeskolens lærere samt til undervisere på ungdomsuddannelserne. Derudover vil det være oplagt at anvende bogen som grundbog i forbindelse med uddannelse til folkeskolelærer eller underviser på ungdomsuddannelserne.

Bogen er bygget op over to dele. Første del definerer begrebet klasseledelse relateret til forskningsresultater samt ser på begrebet klasseledelse i et historisk perspektiv. Anden del er praksisdelen, som tager udgangspunkt i cases fra 6 dygtige undervisere i både indskoling, mellemtrin, udskoling og gymnasium. Fokus er bl.a. på lærerpersonlighed, kommunikation, og relationer til eleverne. I bogen er indlagt en dvd, som viser praksiseksempler på vellykket klasseledelse. Denne dvd kan sammen med et appendiks i bogen anvendes til et kursusforløb om klasseledelse.

Der er udgivet mange titler om klasseledelse og classroom management gennem de sidste par år. Denne bog er blandt de bedste om emnet. Det vil være oplagt at supplere udgivelsen med nogle af de mange andre bøger om emnet eller med Den autentiske lærer, 2004.

God grundbog om klasseledelse i både folkeskole og på ungdomsuddannelserne.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen

Folkeskolen

Af

Helge Christiansen

Årg. 127, nr. 19 (2010)

Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Af

Bjørn Glæsel

Årg. 47, nr. 4 (2010)


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Ebog

2011

Bog

2010

Bog

2010