Gå til indholdBøger / faglitteratur

Lærere mellem engagement og afmagt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

138 sider

Udgivet

2020

Ophav

Pia Rose Böwadt(forfatter)

Rikke Pedersen(forfatter)

Nana Vaaben(forfatter)

Marie Schneekloth(redaktør)

m.fl

Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om hvordan forhenværende, nuværende og kommende lærere ser på deres rolle i folkeskolen, som de seneste år har været præget af en vis portion kaos i kølvandet på skolereformen, lockouten og regeringsindgrebet i 2013-2014


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2020

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 3. mar. 2020

Denne udgivelse fortæller om, hvordan grundskolens undervisere (forhenværende, nuværende og kommende) ser deres rolle i folkeskolen efter skolereformen, lockouten, regeringsindgrebet og de følgende turbulente år. Bogen har relevans for ikke bare lærere og lærerstuderende, men også skolepolitikere.

Bogen er baseret på fortællinger fra forhenværende lærere, nuværende lærere samt lærerstuderende. Bogen dykker ned bag de mange faktuelle tal om folkeskolen og lærere og finder forklaringerne bag tallene ved at spørge lærerne. Hvorfor valgte de at stoppe? Hvorfor valgte de at blive? Hvordan er livet som folkeskolelærer? Hvorfor læser man til lærer? Det og meget mere giver denne bog et indblik i på baggrund af 4 rapporter baseret på åbne spørgsmål.

Det er en yderst interessant bog, som giver et godt indblik i essensen af det at være lærer, samt hvordan tiltag udefra konstant påvirker lærergerningen.

Bogen kan læses sammen med andre udgivelser om skolepolitik, skolereformen og om skoleverdenen efter reformen. Eksempelvis de to meget interessante udgivelser Mennesket som målFolkeskolen - efter læringsmålstyringen?


og Folkeskolen - efter læringsmålstyringen?Bogen kan læses sammen med andre udgivelser om skolepolitik, skolereformen og om skoleverdenen efter reformen. Eksempelvis de to meget interessante udgivelser Mennesket som mål og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 27. feb. 2020

af

af

Mikkel Nordvig (f. 1976)

d. 27. feb. 2020Informationer og udgaver

2020

Bog

Pia Rose Böwadt

UP, 1. udgave