Gå til indholdLærer og personlighed : brug elevfeedback og bliv en bedre underviser

Fysiske materialer leveres til dit lokale bibliotek

Findes på 40 biblioteker - Detaljer


Sprog

dansk

Længde

166 sider

Udgivet

2006


Beskrivelse


Om hvordan undervisere kan bruge elevfeedback til at blive bedre undervisere. Fokus er på lærerrollens betydning for indlæringen og emnerne er bl.a. kommunikation, troværdighed, metodiske overvejelser, lærerkvaliteter og selvrefleksion


Anmeldelser (3)


1. jan. 1970

Helle Bjerresgaard har 26 års erfaring som lærer i folkeskolen og er af den overbevisning, at for eleverne er læreren den afgørende faktor for, om man får lært noget i skolen. Derfor er det vigtigt med elevfeedback, da underviseren dermed får et detaljeret indblik i sin egen undervisning set med elevøjne. Denne udgivelse fokuserer på lærerens evner til samarbejde med eleverne og henvender sig til alle undervisere. Bogen er et fantastisk redskab for undervisere til selvevaluering samt inspirationskilde til udvikling af lærerpersonlighed og er meget relevant læsning på landets seminarier.

.

Bogen er baseret på en videnskabelig undersøgelse, som er foretaget på baggrund af en række interviews med elever. Det er resultaterne af denne undersøgelse, som Bjerregaard præsenterer og konkluderer på for at belyse, hvordan undervisere kan bruge elevfeedback til at blive bedre undervisere. Fokus er på lærerrollens betydning for indlæringen og emnerne er bl.a. kommunikation, troværdighed, metodiske overvejelser, lærerkvaliteter og selvreflektion. Bagerst i bogen findes undersøgelsens konkrete redskaber bestående af det spørgeskema, undersøgelsen er baseret på samt de udspurgte elevers besvarelser. Det er en sprogligt lettilgængelig bog, som kan læses som en spændende roman med et fagligt udbytte.

.

Denne udgivelse ligger på mange områder tæt op ad Per Fibæk Laursens Den autentiske lærer (2004) og er i sit budskab meget enig med de relationsorienterede pædagogikker, som omtales i titler som antologien Relationer i skolen (2006) og forskningsprojektet Stolthed og skam i undervisningen (2004).

.

Det er en meget interessant udgivelse, som de fleste undervisere kan få gavn af at læse som inspirationskilde til udvikling af deres lærerrolle. Bogen bør derfor stå på skolernes lærerbiblioteker, samtidig med at den er meget oplagt til anvendelse på læreruddannelsen samt ved uddannelse af andre undervisere

.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen

Gymnasieskolen

Af

Stig F. Sørensen

Årg. 90, nr. 9 (2007)

Folkeskolen

Af

Heidi Friborg Christophersen

Årg. 123, nr. 47 (2006)


Informationer og udgaver

Bog

2006

Titel

Lærer og personlighed : brug elevfeedback og bliv en bedre underviser

Udgiver

Gyldendal

Udgivelsesår

2006

DK5

37.39, 37.1

Længde

166 sider

ISBN

9788702045024

Opstilling i folkebiblioteker

37.39, Bjerresgaard

Udgave

1. udgave, 1. oplag

E-bog

2008

Titel

Lærer og personlighed : brug elevfeedback og bliv en bedre underviser

Udgiver

Gyldendal

Udgivelsesår

2008

DK5

37.39, 37.1

ISBN

9788762502567

Opstilling i folkebiblioteker

37.39, Bjerresgaard

Note

Downloades i PDF-format

Udgave

1. e-udgave