Gå til indholdLær dine replikker med replikkontrol : et indlæringssystem til udenadslære


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

33 sider

Udgivet

2009

Originaludgave

2009


Beskrivelse


Metodeanvisning til systematisk og hurtig indlæring af replikker eller andet større materiale, der skal læres udenad


Anmeldelser (1)


28. maj. 2009

Bogen er målrettet skuespillere og skuespillerelever. Men teknikken kan sandsynligvis også bruges af andre, der har brug for at lære længere tekster udenad.

Michael Iversen er skuespiller, teaterlærer og instruktør og har med denne lille overskuelige bog udviklet en meget praktisk orienteret metodik til at strukturere og professionalisere arbejdet med indlæringen af replikker til forestillinger. MI tager udgangspunkt i det faktum, at selv om skuespillere har deres individuelle indlæringsmetoder kan et fælles sæt af regler være stimulerende for udenadslæren ved at aktivere flere centre i hjernen og kroppen - samtidig med indlæringen af replikkerne. MIs metode aktiverer både højre og venstre hjernehalvdel og i næste fase kroppen. Det betyder både at replikkerne indlæres hurtigere, og at skuespilleren allerede ved replikindlæringen vænner sig til at anvende kroppen til simultane øvelser, som skuespilleren alligevel skal gøre ved instruktionen. MI anviser nogle helt konkrete øvelser, så metoden er lige til at gå til.

Der findes ifølge MI ikke noget fast formuleret indlæringssystem til brug for skuespiluddannelsen. Men der er udgivet en række bøger, der mere generelt beskriver metoder til at forbedre hukommelsen, fx Buzan: Brug hjernen bedre og Evan-Jones: Tænk og lær som en vinder, som MI også henviser til.

Meget konkret og anvendelig lille instruktionssystem rettet mod skuespillere med metodeanvisning i at indlære replikker systematisk og hurtigt.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov


Informationer og udgaver

Bog

2009