Bøger / faglitteratur

Lær din hund at tale : den banebrydende historie om Stella, verdens første talende hund


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
268 sider, tavler i farver
Udgivet
2022
Ophav

Beskrivelse


Fascinerende historie om hunden Stella, der har lært at tale ved hjælp af en taleplade. For alle hundeejere, der ønsker at lære nye måder at kommunikere med deres hund på.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2022

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 13. maj 2022

Fascinerende historie om hunden Stella, der har lært at tale ved hjælp af en taleplade. For alle hundeejere, der ønsker at lære nye måder at kommunikere med deres hund på.

Christina Hunger er talepædagog og arbejder med børn, der har sprogudfordringer. I sit arbejde bruger hun redskabet ASK (Alternativ og Supplerende Kommunikation) til at hjælpe børnene videre. Da hun fik sin hvalp hjem begyndte hun hurtigt at drage paralleller mellem sit arbejde og hvalpen. For hvis en hund kan kommandoer, hvorfor skulle den så ikke kunne kommunikere tilbage til os? Hun prøvede sin teori af på Stella og det gav pote. Stella kan nu kommunikere ved at bruge et bræt med over 30 pote-store ordknapper, der står for forskellige ord. Stella kan dermed udtrykke enkle ord eller næsten hele sætninger. Bogen er både en erindringsbog, der fortæller Christina og Stellas historie, men det er også en guide til, hvordan du kan anvende de samme teknikker på din egen hund.

Spændende og anderledes historie, der giver et helt andet syn på, hvad man kan lære sin hund end tidligere set. Historien om Stella er velskrevet og fængslende - og hvis man selv har hund, er det svært ikke at overveje, hvad hunden egentlig gerne vil fortælle os. Teknikken er opdelt i enkle stadier og lette trin.

I bogen Læg din pote i min får man som hundeejer indsigt i, hvordan man kan kommunikere med sin din hund via telepati, tanke- og billedoverførsel og dermed opnå større samhørighed med hunden.