Gå til indholdBøger / faglitteratur / vejledninger

Lær at tegne med dit barn : trin-for-trin vejledning og tegnetips


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

111 sider: ill. (nogle i farver) ; 28 cm

Udgivet

2009

Ophav

Erik Schrader(forfatter)
Genre og formvejledninger
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Elisabeth Bennetsen

2008

Fagbog, der skal inspirere voksne til at tegne sammen med børn helt ned til 16 måneders alderen.

Forfatteren har tidligere udgivet en hel række tegnebøger i samme stil og udstyr som denne. Med udgangspunkt i enkle geometriske figurer vises i en trin-for-trin model til, hvordan man kan tegne aber, tog, dukkevogne, julelys og høns og andre hverdagsting. En lille vignet på hvert opslag giver små, hurtige ideer til, hvordan man kan bruge tegningen som fx en lille pegebog eller en collage i pap, og på venstresiden kan man se resultatet i farver. Materialerne er det, man har i de fleste hjem: papir og blyant, og bogen er hele vejen skrevet uden dikkedarer og indviklede forklaringer.

Der findes efterhånden en hel bunke bøger for børn om at tegne på denne måde, men når vi snakker om at voksne skal tegne med børn, så er Mona Brookes Tegn med børn (88/39) både grundigere og mere med udgangspunkt i børns naturlige tegnestil.

Personligt bryder jeg mig ikke om, at børn partout skal lære at tegne som voksne og glemme deres egen charmerende og barnlige streg, og jeg synes også, at slutresultatet i denne bog er upersonligt og stereotypt, men på den anden side kan bogen inspirere folk, som slet ikke synes, at de kan tegne noget som helst, eftersom den er så nem at gå til. Jeg kan dog tvivle på, om man kan få en tulle på kun 16 måneder til at tegne så målrettet Større børn kan godt, og de kan sagtens bruge bogen uden voksen fødselshjælp!.Informationer og udgaver

2009

Bog

Erik Schrader

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2009

Ebog

Erik Schrader

Lindhardt og Ringhof