Gå til indholdLær at tegne fantasy


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

87 sider: ill. i farver ; 29 cm

Udgivet

2014

genre/form

vejledningerOriginaludgave

2007


Beskrivelse


Vejledning i at tegne fantasyfigurer som f.eks. krigere, orker, elvere og troldmænd


Anmeldelser (2)


9. okt. 2014

Lær at tegne skræmmende drager, grumme orker og smukke havfruer. Med trin for trin anvisninger viser tegneren Jan Kjær, der er kendt for Taynikma-bøgerne, hvordan du tegner figurer og gør dem til dine egne. For alle tegneglade børn og unge fra 8-14 år.

I 4 kapitler med overskrifterne helte, skurke, fantastiske væsener og monstre viser Jan Kjær med enkle anvisninger, hvordan man tegner grundkarakterer fra fantasyverdenen, og hvordan man personliggør dem med tilbehør og ansigtstræk. I første kapitel gives desuden gode råd til, hvilke tegneredskaber, der er gode at have ved hånden, og hvordan de fleste tegninger i bogen er bygget op. Bagerst er 5 farvelægningskopier, som du kan kopiere og farvelægge. Jan Kjær har udgivet en lang række børnebøger og er kendt for sin mangainspirerede fantasyserie "Taynikma".

Det er en flot, lettilgængelig og inspirerende tegnebog med de vigtigste fantasy-karakterer.

Bogen er en ny udgave af Lær at tegne fantasy


. Bortset fra en anden forside og et mindre format er bogen den samme. Andre bøger, der ligner er fx serien "Sådan tegner du fantasy-væsner" af Steve Beaumont, som ikke er på højde med denne hvad angår instruktioner og omfangBogen er en ny udgave af Lær at tegne fantasy. Bortset fra en anden forside og et mindre format er bogen den samme. Andre bøger, der ligner er fx serien "Sådan tegner du fantasy-væsner" af Steve Beaumont, som ikke er på højde med denne hvad angår instruktioner og omfang.

Lektørudtalelse

Af

Marion Tirsgaard

1. jan. 1970

En bog for alle fantasy- og tegneglade børn og unge i alderen 8-14 år, som kan nyde billeder og tekst uanset læsefædighed.

Forfatteren Jan Kjær er allerede kendt af mange for sin tegneskole i Troldspejlet på DR og fra workshops på mange af landets biblioteker. Her videregiver han sine teknikker til børn og unge som inspiration til at skabe egne fantasyskikkelser og -universer. Der indledes med et kort afsnit om materialer, herefter bliver der i fire afsnit givet anvisninger på, hvordan man tegner helte, skurke, fantastiske væsner og monstre. På hvert opslag skitserer Kjær med få virkemidler de forskellige skikkelsers typiske træk, og han viser, hvordan enkle virkemidler ændrer en persons karakter. En kort tekst fortæller lidt om de forskellige figurer og giver næring til fantasien. I forordet bliver der gjort opmærksom på at bogens illustrationer er farvelagt på computer, men samtidig bliver det fortalt, at farveblyanter eller tuscher sagtens kan bruges.

I de seneste år er der kommet mange inspirationsbøger for børn og unge om tegning. Bl.a. flere titler om at tegne manga samt bøger om at tegne monstre og andre eventyrlige væsner. Denne nye titel kan bedst sammenlignes med Tegn fantasy, 2005, som dog er sværere og henvender sig til de større børn.

Bogen får det til at krible i fingrene på alle tegneglade unger fra 8 år. Den vil inspirere til spændende tegninger, flotte tableauer og måske til dukketeater. Flot tryk, papir og layout og god tekst både instruktioner og den mere fortællende del.

Lektørudtalelse

Af

Ulla Møller


Informationer og udgaver

Bog

2014

Bog

2007

Ebog

2014

Ebog

2012