Gå til indholdBøger / faglitteratur / jubilæumsskrifter

Lær af lyst
Learn for pleasure (flere sprog)


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk, engelsk

Omfang

45, 51 sider

Udgivet

2019

Genre og formjubilæumsskrifter
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Udgivet i anledning af 175-året for oprettelsen af den første højskole i Danmark.


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2019

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 1. aug. 2019

De to udgivelser præsenterer to af højskolens ti bud: "Bliv dig selv" og "Lær af lyst". Til læsere med interesse for højskolernes værdigrundlag.

Disse to udgivelser er nr. 1 og 2 i serien "Højskolens 10 bud", der udgives i anledning af 175-året for den danske højskolebevægelse. Hver temabog undersøger et kendetegn ved højskolen: "Bliv dig selv" og "Lær af lyst". Begge bøger er ens opbygget med en kort indledende tekst, der redegør for henholdsvis højskolens hverdagspædagogik i bog 1 og forskellen på dannelse og uddannelse i bog 2. Dette første afsnit afsluttes med en litteraturliste. Herefter følger fire korte fortællinger fra det virkelige liv, der viser hvordan højskolebuddet realiseres i højskolens praksis. Hvis man vender bogen, kan den samme tekst læses på engelsk. Format: 12,5 x 20 cm.

Kort fin gennemgang af højskolebevægelsens pædagogiske idégrundlag. Især anvendelig til formidling af højskolens værdigrundlag til udlændinge p.g.a. den engelske paralleltekst.

Tidligere på sommeren udkom Strejftog i højskolernes idéhistorieHøjskolehistorie - i uddrag. Del 1


, der indleder serien. I forbindelse med 175-året for Danmarks første højskole er også for nylig udkommet Højskolehistorie - i uddrag. Del 1, der især lægger vægt på en række af de ældre grundtvigske højskolers historieTidligere på sommeren udkom Strejftog i højskolernes idéhistorie, der indleder serien. I forbindelse med 175-året for Danmarks første højskole er også for nylig udkommet , der især lægger vægt på en række af de ældre grundtvigske højskolers historie.Informationer og udgaver

2019

Bog

Lene Tanggaard (f. 1973)

FFD, 1. udgave

2019

Ebog

Lene Tanggaard (f. 1973)

FFD, 1. udgave