Bøger / faglitteratur

Læg smerterne på hylden : afhjælp og mindsk dine kroniske smerter


Beskrivelse


Personlig beretning om at leve med kroniske smerter samt gode råd og fysiske øvelser. Til læsere, der er ramt af kroniske smerter samt pårørende og fagpersoner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2020

af

af

Pernille Poulsen

d. 10. dec. 2020

Personlig beretning om at leve med kroniske smerter samt gode råd og fysiske øvelser. Til læsere, der er ramt af kroniske smerter samt pårørende og fagpersoner.

Hver femte dansker lever med kroniske smerter. Men fordi smerter er individuelle og svære at måle, er smertelidelser ofte omgærdet af misforståelser og fordomme. Bogen tager udgangspunkt i Lotte Heises egne oplevelser med ryg- og gigtsmerter, siden hun som 20-årig fik konstateret slidgigt i ryggen. Vi kommer omkring smertebegrebet, dagligdagen med kroniske smerter og får en masse tips og tricks - både fysiske og mentale - til at afhjælpe og lære at leve med smerterne. LH fortæller også om erfaringer med gigtmedicin, morfin og cannabis. Hendes konklusionen er dog, at det vigtigste af alt er bevægelse og gymnastik - hver eneste dag. Derfor kan læseren sidst i bogen se forklaringer og fotografier af 28 øvelser, som er udviklet i samarbejde med flere forskellige fysioterapeuter. LH er foredragsholder og radiovært og har tidligere udgivet Lottes operabogSmertebogen med flere. Medforfatter Morten Høgh er fysioterapeut og smerteforsker ved Aalborg Universitet. Han har tidligere udgivet Smertebogen. Bogens fotografier er taget af Carsten Ingemann. Tegningerne står Claus Seidel forHver femte dansker lever med kroniske smerter. Men fordi smerter er individuelle og svære at måle, er smertelidelser ofte omgærdet af misforståelser og fordomme. Bogen tager udgangspunkt i Lotte Heises egne oplevelser med ryg- og gigtsmerter, siden hun som 20-årig fik konstateret slidgigt i ryggen. Vi kommer omkring smertebegrebet, dagligdagen med kroniske smerter og får en masse tips og tricks - både fysiske og mentale - til at afhjælpe og lære at leve med smerterne. LH fortæller også om erfaringer med gigtmedicin, morfin og cannabis. Hendes konklusionen er dog, at det vigtigste af alt er bevægelse og gymnastik - hver eneste dag. Derfor kan læseren sidst i bogen se forklaringer og fotografier af 28 øvelser, som er udviklet i samarbejde med flere forskellige fysioterapeuter. LH er foredragsholder og radiovært og har tidligere udgivet Lottes operabog med flere. Medforfatter Morten Høgh er fysioterapeut og smerteforsker ved Aalborg Universitet. Han har tidligere udgivet . Bogens fotografier er taget af Carsten Ingemann. Tegningerne står Claus Seidel for.

Personlig beretning med humør og ærlighed. Meget anvendelig som opmuntring og motivation, hvis man er smertepatient.

Kan minde en del om Lad os snakke om smerter, der også indeholder personlige beretninger om smerter.


Sygeplejersken

Årg. 121, nr. 4 (2021)

af

af

Jette Bagh

Årg. 121, nr. 4 (2021)