Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Lady Fredag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

271 sider: ill.

Udgivet

2009

Ophav

Garth Nix(forfatter)

Tim Stevens(illustrator)
Genre og formroman, fantasy
Målgruppe

til børn


Beskrivelse


Fantasy. Lady Fredag er forsvundet og beskytter ikke længere Rigets femte nøgle. Arthur kaster sig ud i en livsfarlig eftersøgning, for at den magiske nøgle ikke skal ende i fjendtlige hænder


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jun. 2009

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 19. jun. 2009

Femte del af Garth Nix' højmagiske fantasy-serie Rigets nøgler, der henvender sig til garvede fantasy-læsere med gode læsefærdigheder fra ca. 11-12 år. Serien skal med sit store univers og persongalleri helst læses i rækkefølge for rigtigt at folde sig ud.

Arthur er lige vendt hjem fra krigen, da Lady Fredag bekendtgør, at hun overlader Rigets femte nøgle til hvem, der end finder den - ven eller fjende. Samtidig har veninden Blad store problemer på Lady Fredags hospital, hvor patienterne forsvinder. Snart kæmper både Blad og Arthur for at stoppe de fatale konsekvenser af Lady Fredags lunefulde handlinger. Rigets nøgler minder om en slags omvendt skabelseshistorie, hvor verden er ved at gå under på syv dage. Bogen starter langsomt, men kommer snart op i det samme storslåede, hæsblæsende og humoristiske gear som sine forgængere. Der er mange sjove tråde til andre fortællinger. En fløjtespiller med en hær af børn, der aldrig bliver voksne. Nøgler, der tiltrækkes af hinanden og gør bæreren mindre menneskelig. Og ikke mindst en vidunderlig smuk og skruppelløs videnskabskvinde.

Serien kan sammenlignes med forfatterens prisvindende Abhorsen-trilogien samt i denne bogs tilfælde lidt med Pullmans Det gyldne kompas.

Femte del af en spændende og udfordrende kvalitetsserie for den garvede fantasylæser, som holder af et fuldt udbygget fantasyunivers med mange detaljer.


Weekendavisen

d. 20. nov. 2009

af

af

Damain Arguimbau

d. 20. nov. 2009Informationer og udgaver

2009

Bog

Illustrator: Tim Stevens

Bahnhof, 1. udgave

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Emil J. Rørbye

Rosenkilde og Bahnhof,AV Forlaget Den Grimme Ælling, 1. udgave

2011

E-bog

Garth Nix

Nota

2009

E-bog

Illustrator: Tim Stevens

Rosenkilde & Bahnhof

2013

Lydbog (online)

indlæser: Emil J. Rørbye

Rosenkilde & Bahnhof

2011

Lydbog (online)

indlæser: Emil J. Rørbye

Nota

2011

Punktskrift

Garth Nix

Nota