Bøger / faglitteratur / billedværker

Lad stregerne tale : om bladtegneren og plakatkunstneren Otto Nielsen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
219 sider: ill. i farver ; 31 cm
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
billedværker, biografier

Beskrivelse


Flyvemaskiner fanget i flugt, farverige eventyrlige landskaber, Otto Nielsen har tegnet det hele. Til interesserede i danske tegnere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2020

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 25. sep. 2020

Flyvemaskiner fanget i flugt, farverige eventyrlige landskaber, Otto Nielsen har tegnet det hele. Til interesserede i danske tegnere.

Otto Nielsens streg var let og måske ikke altid lige tydelig, men man var aldrig i tvivl om, hvad han tegnede, om det så var Dirch Passer eller en lampeånd. I denne bog af Conny og Torben Wolsted fortælles historien om tegner Otto Nielsens liv og karriere gennem hans plakater, illustrationer og andre arbejder. Vi får historien om, hvordan han voksede op, fik en karriere som bladtegner for så at ende med at lave karakteristiske plakater for bl.a. Tivoli, og nok mest kendt, SAS. Bogen er illustreret.

Otto Nielsens lette og farverige streg er let genkendelig, og selvom han måske ikke er den mest kendte tegner, kan de fleste nok genkende hans plakater. Bogen fortæller i et levende sprog om en verdensmand, der satte kulør på tilværelsen.

Der er ikke før skrevet bøger om Otto Nielsen, men man kan læse om ham i flere samleværker, bl.a. Den danske plakatUngermannSikker Hansen. Af andre bøger om danske tegnere og illustratorer findes fx Ungermann og Sikker HansenDer er ikke før skrevet bøger om Otto Nielsen, men man kan læse om ham i flere samleværker, bl.a. Den danske plakat. Af andre bøger om danske tegnere og illustratorer findes fx og Sikker HansenDer er ikke før skrevet bøger om Otto Nielsen, men man kan læse om ham i flere samleværker, bl.a. Den danske plakat. Af andre bøger om danske tegnere og illustratorer findes fx Ungermann og .Informationer og udgaver