Gå til indholdBøger / faglitteratur

Lad os arbejde sammen : afskaf misforståelser mellem mænd og kvinder på arbejdspladsen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

273 sider

Udgivet

2013

Ophav

John Gray (f. 1951)(forfatter)

Barbara Annis(forfatter)

Poul Henrik Westh(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Gennem interviews og den seneste hjerneforskning afdækker forfatterne de biologiske og sociale forhold, som ligger til grund for, hvorfor kvinder og mænd tænker og handler som de gør, når de kommunikere med andre, løser problemer, træffer beslutninger, leder andre og håndterer konflikter


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 10. okt. 2013

Bogen har bud til både mænd og kvinder samt ledere af begge køn, idet den handler om typiske kønsbaserede konflikter i arbejdslivet.

John Grays navn er velkendt i bibliotekerne fra en lang række titler om kønslige uoverensstemmelser og hvordan vi kan række hen over dem. I denne sammenhæng er det relevant at nævne Mars og Venus på arbejdspladsen, 2002. Barbara Annis er derimod ny på det danske bogmarked, selvom hun har nogle uoversatte titler bag sig. Men hun betegnes som en international ekspert indenfor kønsledelse og -intelligens. Kønsintelligens er evnen til at forstå sit eget køn og aflæse koderne for det modsatte køn. Bogen beskæftiger sig med de mistolkninger, der sker mellem kønnene på arbejdspladsen, som kan resultere i dårligt samarbejde. De fokuserer på 9 "blinde punkter", som de afdækker ved hjælp af teori og eksempler. Bogen læner sig op ad veldokumenteret forskning, som de formidler i den velkendte amerikanske stil, som nogle læsere irriteres af, mens andre ikke lader sig genere. Den har mange gode iagttagelser og pointer.

Udover ovennævnte titel af John Gray er der skrevet forbavsende lidt om m/k-konflikter på arbejdspladsen. Common ground : common ground - en fælles vinderstrategi for mænd og kvinder i business og livet er den, der kommer nærmest.

Bøger om kønnenes indbyrdes misforståelser har gennem tiden nydt stor popularitet i perioder. Jeg tror ikke, vi har sådan en periode nu. Bogen har sin naturlige plads i bibliotekerne, men jeg tvivler på, den hitter.


Lederne

Årg. 97, nr. 4 (2013)

af

af

Helle Bruun Madsen

Årg. 97, nr. 4 (2013)Informationer og udgaver

2013

Bog

John Gray (f. 1951)

Nyt Nordisk Forlag