Gå til indholdLad mig være, forskruet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

174 sider: ill.

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


My Laubs (f. 1997) beretning om psykisk sygdom og selvskade, der kulminerer, da hun som 18-årig kaster sig ud af en kørende bil på motorvejen. Med afsnit, hvor Mys forældre, søster og veninde fortæller om at være pårørende og hvor psykolog og psykiater fortæller generelt om unge og psykisk sygdom


Anmeldelser (3)


21. okt. 2019

En hudløst ærlig beretning om psykisk sygdom og selvskade, fortalt af My, der har oplevet det hele på sin egen krop. Kan med fordel læses af både pårørende og ansatte i sundhedsvæsenet.

I 2016, da My er 18 år, kaster hun sig ud af en kørende bil på motorvejen. I denne bog fortæller hun om teenageårene, følelsen af at være anderledes, behovet for anerkendelse og accept, det første år i gymnasiet m.m. Efter 1.g, hvor My har brugt alle sine kræfter på at blive en populær pige, bryder hun helt sammen og bliver indlagt på psykiatrisk afdeling. Da hun fylder 18, flyttes hun fra børnepsykiatrien over i voksenpsykiatrien. Indlæggelserne lærer hende alt om selvskade, og hun sætter sig for at få 12 i sindssyge. Da det går op for My, at en ven af familien har udnyttet hende seksuelt, forværres hendes tilstand. Bagerst i bogen findes afsnit, hvor Mys mor, far og søster fortæller om deres oplevelse af hendes sygdom og om at være pårørende. Ligeledes er der kapitler, hvor en psykolog og en psykiater fortæller generelt om unge og psykisk sygdom. My har illustreret bogen med egne sort/hvide tegninger. Bogen er skrevet i samarbejde med Christina Wex.

Mys beretning er hudløst ærlig, vedkommende, barsk og bevægende. En velskrevet bog uden lette konklusioner.

Af personlige beretninger om selvskade og psykisk sygdom kan nævnes Flæsk


Kampen mod eksistensen


, der henvender sig til lidt yngre læsere og Kampen mod eksistensenAf personlige beretninger om selvskade og psykisk sygdom kan nævnes Flæsk, der henvender sig til lidt yngre læsere og Af personlige beretninger om selvskade og psykisk sygdom kan nævnes Flæsk, der henvender sig til lidt yngre læsere og Kampen mod eksistensen.

Lektørudtalelse

Af

Dorte Tissot Hansen

Uddannelsesnyt [online]

Af

Nausheen Christoffersen

Årg. 31, nr. 2 (2020)

P [online]

Af

Finn Luff

2019-12-16


Informationer og udgaver

Bog

2019

Lydbog (net)

2019

Ebog

2019