Bøger / faglitteratur / interviews

Kys det liv! : 10 tanker, du skal sige farvel til for at få det kvindeliv, du drømmer om


Detaljer

Seneste udgave, lydbog (cd)


Sprog
dansk
Omfang
4 cd'er i 1 mappe 4 t., 10 min.
Udgivet
2004
Ophav
Genre og form
interviews

Beskrivelse


Gennem ni kendte og ukendte kvinders fortællinger tegnes et billede af de negative mønstre, der dagligt forhindrer kvinder i at leve det liv, de i virkeligheden ønsker. Med spørgsmål der kan inspirere til at tjekke sit eget livsmønster.

Indhold

Afsløringens time : "lige om lidt opdager de andre, at jeg bluffer" : Renée Toft Simonsen ; Kærlighedens smerte : "kærlighed er en kamp, der ender med tab" : Iben Sol Mauritson ; For godt til mig : "jeg har ikke fortjent det gode der sker for mig" : Nina Frank ; En god pige : "jeg må ikke skuffe folks forventninger til mig" : Natasja Crone ; Det store skuespil : "ingen må se, hvem jeg i virkeligheden er" : Louise Houvenaeghel Willersted ; Frygten for at åbne munden : "hvis jeg siger, at jeg er uenig, kan ingen lide mig" : Anne Knudsen ; Skylden i hjertet : "det er min egen skyld, når noget går galt" : Anne-Mette Fuhrmann ; Den indre dommer : "jeg må ikke være for lidenskabelig" : Ann Eleonora Jørgensen ; Værelse uden udsigt : "jeg fortjener ikke at blive elsket" : Jane Brix Bech


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2003

af

af

Anny Skov Madsen

d. 13. okt. 2003

Selvudviklingsbøger er i høj kurs og kvinder i alle aldre er storforbrugere heraf. Denne nye bog er en slags gør-det-selv bog for kvinder, der sidder fast i uhensigtsmæssige mønstre eller roller, som de har erhvervet i deres opvækst og som hindrer dem i at nå fuld udfoldelse. Der er en række interviews med kendte og ukendte danske kvinder i forskellige aldre bl.a. Renée Toft Simonsen og Natasja Crone. De taler åbent ud om deres negative overbevisninger, og hvordan de har tacklet dem. Det handler om perfektionisme, selvkritik, angsten for at blive afsløret, ikke at leve op til egne eller omgivelsernes forventninger, ikke at fortjene kærlighed. Efter hvert interview perspektiverer journalist M. Holbæk temaet, og der er en række åbne spørgsmål til refleksion. Det er en meget konkret bog om relevante emner, som mange kan spejle sig i. Rådene er, at man bliver realistisk i egne krav og forventninger, ikke kun lader sig blænde af forestillingen om sig selv, og hvad andre tænker. Det er vigtigt, at man selv anvender tid og tanke på, hvor ens akilleshæl er. Formen er velkendt fra mange amerikanske bøger, og det er lykkedes at transformere genren, så der er balance mellem indhold, perspektivering og spørgsmål til refleksion.


Jyllands-posten

d. 9. nov. 2003

af

af

Jette Meier Carlsen

d. 9. nov. 2003


Berlingske tidende

d. 25. okt. 2003

af

af

Jens Andersen

d. 25. okt. 2003