Gå til indholdKvinderne i Ravensbrück : danske skæbner i en tysk kz-lejr


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

540 sider: ill.

Udgivet

2011

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Om 44 danske kvinders liv og skæbne i besættelsestiden og i kz-lejren Ravensbrück, og en redegørelse af lejrens indretning og opbygning samt vidneudsagn fra mange kilder


Anmeldelser (6)


10. nov. 2011

Værket vil interessere de mange, som søger viden om emnet og perioden. Den vil også kunne anvendes i opgavesammenhæng i ungdomsuddannelserne.

Bogen fortæller om de 44 danske kvinder, der blev sendt til koncentrationslejren i Ravensbrück, baggrunden herfor samt om deres liv og skæbne. Ud fra erindringer, breve eller andre skildringer får man indblik i deportationen og oplevelserne i lejren. Mange af kvinderne var aktive i modstandskampen enten selv eller via deres mænd. Derudover er der en større redegørelse for lejrens historie, indretning, organisationsstruktur, lægeforsøg, eutanasiprogram, vagtpersonale, forplejning, og i det hele taget hvordan det daglige arbejde og hverdagen forløb. Også befrielsesaktionen og det retlige efterspil er medtaget. Et stort noteapparat med navne og data på de danske internerede, kommenteret litteraturliste og navneregister giver mulighed for fordybelse. Fotos og tegninger. Forfatteren (f. 1968) har tidligere udgivet Dødens engel Josef Mengele, 2011.

R. Jørgensen: Deporteret, 2005 er en fremstilling af flere lejre, hvor danskere sad. J. H. Barfod: Helvede har mange navne, 2. udgave, 1994 er også om danske kz-fanger.

Bogen føjer vigtige kapitler til oplysninger om danske kvinders liv og skæbne i besættelsestiden og i kz-lejren Ravensbrück. Den grundige redegørelse af lejrens indretning og opbygning, kombineret med vidneudsagn taget fra mange kilder, gør hele værket til spændende og levende læsning for alle, der har interesse for emnet.

Lektørudtalelse

Af

Anny Skov Madsen

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 11. dec. 2011

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard

d. 9. dec. 2011

Politiken

Af

Henrik Lundtofte

d. 7. dec. 2011

Weekendavisen

Af

Claus Bundgård Christensen

d. 27. jan. 2012

Kristeligt dagblad

Af

Aage Trommer

d. 16. jan. 2012


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Lydbog (net)

2015

Bog

2011

Ebog

2011