Gå til indholdKvinder på kur


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

319 sider

Udgivet

2009

genre/form

roman,

humorOriginaludgave

2008


Beskrivelse


I jule- og nytårsdagene mødes ti karrierekvinder på et eksklusivt kursted. Da de sner inde og er uden kontakt med omverdenen, fordriver de tiden i jacuzzien, hvor de fortæller hinanden deres livshistorier, som alle rummer minder om kærlighed og sex og svinger fra det bittersøde over det skandaløse til det tragiske


Anmeldelser (7)


18. aug. 2008

Fay Weldon har sin egen skarpe tone, og hendes nye roman vil med held kunne formidles til kvinder, der holder af chicklit-genren.

En forfatter kan ikke modstå et tilbud om et ophold på et luksus spahotel i en juleferie. Her mødes en række stærke kvinder med nogle dramatiske hændelser bag sig. Hotellet er på konkursens rand, og servicen bliver efterhånden minimal. I jacuzzien spiser de resterne fra køleskabet, og med boblende champagne i glassene indvies vi i deres liv, karriere og mænd. Er de lystløgnere, kriminelle, mordere eller bare ofre for mænds kyniske beregninger? En dommer har skiftet køn fra mand til kvinde. En hjernekirurg begærer en håndværker, og tør ikke fortælle ham om sit job. En manicuredame har en bodyguard med sig. Selv om historierne er groteske, og kvinderne er meget forskellige, opstår der en slags solidaritet og fortrolighed med hinanden. Kvinderollerne ses både udefra og indefra. På engelsk er titlen Spa Decameron, og i både form og indhold trækker romanen på den italienske klassiker.

Romanen minder en del om Weldons bedste romaner: Støvbold, 1980 og En hun-djævels bekendelser,1984.

Som altid er Fay Weldon i fin form: skarp, vittig og underholdende. Samtidig er der kritiske vinkler på samfundet, medieverdenen, kvinderollen og aktuel debat om angsten for sygdomme og klimaet. En absolut vellykket kombination, der vil tiltale mange kvinder.

Lektørudtalelse

Af

Anny Skov Madsen

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 22. aug. 2008

Weekendavisen

Af

Anne Knudsen

d. 29. aug. 2008

Kristeligt dagblad

Af

Maria Sjøqvist

d. 15. nov. 2008

Politiken

Af

Anette Dina Sørensen

d. 22. aug. 2008

Berlingske tidende

Af

Eva Pohl

d. 30. aug. 2008

Børsen

Af

Jonas Bentzen

2008-08-22


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Bog

2009

Bog

2008

Lydbog (net)

2009