Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Kvinder der forandrede verden : 43 kvinder fra den franske revolution til i dag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

376 sider: ill.

Udgivet

2016

Ophav

Maria Helleberg(forfatter)

Poul Henrik Westh(redaktør)
Genre og formbiografier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Portrætter af markante kvinder fra 1700-tallet og frem til i dag, som alle har gjort en forskel politisk, kulturelt, samfundsmæssigt mv.


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 8. okt. 2014

Kvinder spiller som regel ikke hovedrollen i historiebøgerne. Her præsenteres en række betydningsfulde kvinder - fra den franske revolution over Marilyn Monroe og Madonna til Malala Yosafzai. For både unge og ældre læsere.

Portrætterne af markante kvinder fra 4 århundreder, kendt fra politik, kultur, videnskab mv., er af varierende længde og illustreret med fotos i sort-hvid. Fremhævede citater giver blikfang på siderne. Indholdsfortegnelse forrest.

Interessant og flot udstyret bladre- og opslagsbog, som læst i sin helhed giver et indblik i hvordan kvinder på forskellig vis har sat markante aftryk på historien. Bogen er skrevet i et ligefremt sprog med forfatterens egne analyser og synsvinkler, næsten som artikler i et magasin. Forsiden signalerer diva og gamle dage, og det friske, levende sprog vil nok tiltale de læsere, som ikke plejer at lystlæse biografiske opslagsbøger.

En del af personerne findes også portrætteret på lign. vis i Kvinder der ændrede verdenKvinder der forandrede Danmark


Vilde kvinder, milde kvinder


Kvinder fra danmarkshistorien


. Helleberg fortsætter ud i verden efter Kvinder der forandrede Danmark. Tidligere skrev hun Vilde kvinder, milde kvinder, som udkom næsten samtidigt med Kvinder fra danmarkshistorienEn del af personerne findes også portrætteret på lign. vis i Kvinder der ændrede verden. Helleberg fortsætter ud i verden efter . Tidligere skrev hun Vilde kvinder, milde kvinder, som udkom næsten samtidigt med Kvinder fra danmarkshistorienEn del af personerne findes også portrætteret på lign. vis i Kvinder der ændrede verden. Helleberg fortsætter ud i verden efter Kvinder der forandrede Danmark. Tidligere skrev hun , som udkom næsten samtidigt med Kvinder fra danmarkshistorienEn del af personerne findes også portrætteret på lign. vis i Kvinder der ændrede verden. Helleberg fortsætter ud i verden efter Kvinder der forandrede Danmark. Tidligere skrev hun Vilde kvinder, milde kvinder, som udkom næsten samtidigt med .


LitteraturNu [online]

d. 7. maj. 2015

af

af

Anne-Katrine Runz-Jørgensen

d. 7. maj. 2015


Politiken

d. 25. jan. 2015

af

af

Karen Dich

d. 25. jan. 2015


Weekendavisen

d. 24. okt. 2014

af

af

Birte Weiss

d. 24. okt. 2014Informationer og udgaver

2016

Bog

Maria Helleberg

Information, 2. udgave

2014

Bog

Maria Helleberg

Information, 1. udgave

2015

Ebog

Maria Helleberg

Information, 1. ebogsudgave, 1. udgave

2015

Lydbog (net)

indlæser: Randi Winther

Lindhardt og Ringhof

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Randi Winther

Audioteket