Gå til indholdKvinder der forandrede Danmark


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

511 sider: ill.

Udgivet

2015

genre/form

biografierOriginaludgave

2013


Anmeldelser (3)


10. sep. 2013

Maria Helleberg har her skrevet en bog, der kan bruges med forskellige mål for øje. Bogen kan bruges som et opslagsværk, hvori der kan findes oplysninger om en lang række danske kvinder, eller bogen kan læses som en rejse op igennem danmarkshistorien fortalt med kvinderne i centrum.

Fra fortællingen om Dronning Dagmars liv i 1200-tallet og frem til Anja Andersen og Helle Thorning-Schmidt i nutiden har forfatteren her skrevet 41 portrætter af kvinder, som har gjort og stadig gør en forskel i Danmark uanset om de er dronninger, politikere, kunstnere osv. Det er ikke kun enkeltindivider, der er blevet plads til. Grupper som rødstrømperne og plattedamerne har i samlet flok efterladt sig aftryk i historien. Selvom omdrejningspunktet er den enkelte kvinde, er portrætterne lige så meget et portræt af den tid og det samfund, som kvinden levede og virkede i. Portrætterne er grundet formen ikke så lange, men de giver en god introduktion.

I samme stil har forlaget udgivet Politik der forandrede Danmark, 2012 af Kaare R. Skou. Flere af kvinderne er beskrevet i Palle Laurings Dronninger og andre kvinder i Danmarkshistorien, 1991 og der er desuden udgivet biografier om en lang række af kvinderne.

Bogen er som at se Danmarks historie igennem de mange kvindeskæbner, der har været med at skabe det land og det samfund med rettigheder og goder, som vi alle uanset køn nyder godt af i dag.

Lektørudtalelse

Af

Rikke Bruun

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Johannes Lebech

Nr. 206 (2015)

Politiken

Af

Amalie Kestler

d. 12. okt. 2013


Informationer og udgaver

Bog

2015

Bog

2013

Ebog

2015

Ebog

2014

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014