Gå til indholdKvinden med de to ansigter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

116 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Trine Petersen, der er patient på en lukket retspsykiatrisk afdeling, fortæller om en barndom med mobning og overvægt, et ungdomsliv med angst og spiseforstyrrelser og et voksenliv med selvskade, indlæggelser og behandlingsdomme


Anmeldelser (1)


13. nov. 2015

Trine Petersens selvbiografi om et liv som psykiatrisk patient kan med fordel læses både af pårørende til psykisk syge og af professionelle, der arbejder med psykiatribrugere.

I denne bog fortæller Trine Petersen, der er fast patient på en lukket retspsykiatrisk afdeling, om sit liv. I kronologisk rækkefølge berettes om en barndom med mobning og overvægt, et ungdomsliv med angst, spiseforstyrrelser og usunde relationer til andre mennesker og et voksenliv med selvskade, indlæggelser og behandlingsdomme. Følelsen af at være anderledes og kampen for opmærksomhed fra omgivelserne er gennemgående temaer i bogen, der både rummer en kritisk holdning til systemet, men også en erkendelse af egen afhængighed af det samme system.

Bogen giver et fint indblik i en psykiatribrugers liv og formidler indsigt i, hvordan systemet opleves af brugeren. I et ærligt, direkte og letlæst sprog fortælles om følelser og begivenheder uden at skjule og forskønne noget.

Af andre bøger om samme emne kan nævnes Lige om lidt


Patient


, om en kvinde, der bliver rask efter mange års psykisk sygdom og Patient, der er et mere rasende opgør med systemet end denne bogAf andre bøger om samme emne kan nævnes Lige om lidt, om en kvinde, der bliver rask efter mange års psykisk sygdom og , der er et mere rasende opgør med systemet end denne bogAf andre bøger om samme emne kan nævnes Lige om lidt, om en kvinde, der bliver rask efter mange års psykisk sygdom og Patient, der er et mere rasende opgør med systemet end denne bog.

Lektørudtalelse

Af

Dorte Tissot Hansen


Informationer og udgaver

Bog

2015