Bøger / skønlitteratur / roman

Kvinden i buret


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
1 bog 1 cd (mp3) 238 sider 2 t., 56 min.
Udgivet
2019
Genre og form
roman, krimi, politiromaner, romaner
Målgruppe
for læsesvage unge, for læsesvage voksne, let at læse

Beskrivelse


Krimi. Vicekriminalkommissær og leder af Afdeling Q, Carl Mørck, skal sammen med sin assistent, Assad, opklare gamle forbrydelser. Deres første sag er opklaringen på politikeren Merete Lynggaards pludselige forsvinden på et skib fire år tidligere.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2019

af

af

Sanne Mendel

d. 13. maj 2019

Hårrejsende og uhyggelig letlæs-krimi om den smukke politiker, Merete Lynggaard, som forsvandt sporløst ombord på et skib i 2002. Vicekriminalkommissær Carl Mørck, leder af den nyoprettede Afdeling Q, en afdeling for henlagte sager, skal sammen med sin assistent Assad, forsøge at opklare hendes forsvinden. For læsesvage voksne.

Den smukke politiker, Merete Lynggaard, jonglerer en offentlig karriere og et privatliv, hvor hun passer sin hjerneskadede lillebror, Uffe, som er et par år yngre. Han blev hjerneskadet i en voldsom bilulykke som teenager, hvor Meretes og Uffes forældre døde. Kun Merete slap uskadt. En dag sejler Merete og Uffe mod Berlin, hvor de skal på ferie. De bliver vrede på hinanden på dækket og pludselig er Merete forsvundet. Fire år senere graver Carl Mørck og Assad i den gamle sag om hendes forsvinden, overbeviste om, at hun ikke blot faldt ud over rælingen. Det bliver en opklaring som nær koster dem livet. Forrest i bogen er der et personregister. Lixtal 21.

Spændende og underholdende krimi som er godt omskrevet. Bogen lægger sig tæt op af den originale udgave. Kan klart anbefales til krimiinteresserede og læsesvage voksne. Lækkert layout og korte, overskuelige kapitler.

Hvis man ønsker en anden letlæs bog indenfor krimigenren, kan bogen Mord efter mord af Erling Bugge anbefales. Bogen er fra samme forlag og har lixtal 25.


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lone Krøgh

2007

Spændende og velfortalt dansk krimi, der vil finde et stort publikum blandt de mange læsere af nutidskrimier fra genkendelige miljøer. Den vil låne sig selv ud og vil blive anbefalet fra den ene læser til den anden.

I 2002 forsvinder den unge lovende politiker Merete Lynggaard sporløst, og politiets efterforskning fører ingen vegne. Sagen bliver derfor henlagt. I 2007 vender den kantede og livstrætte vicekriminalkommissær Carl Mørck tilbage til arbejdet efter en traumatisk skudepisode. Han har totalt mistet gnisten, og ledelsen slipper af med ham ved at tildele ham ansvaret for en nyoprettet Afdeling Q. Afdelingen skal tage sig af henlagte sager og består kun af Carl og af den, viser det sig, yderst kompetente syriske altmuligmand Assad. Modvilligt genoptager Carl sagen om Merete Lynggard, og i et nervepirrende kapløb med tiden kommer han og Assad på sporet af en velplanlagt og perverteret forbrydelse. Bogen er effektfuldt komponeret med krydsklip mellem 2002 og 2007, med erindringer og nutid, og den kulminerer med en højspændt slutning. Ind imellem lurer klicheerne i person- og miløskildringerne, og jeg ved ikke, om de psykologiske forklaringsmodeller holder hele vejen, men det bærer man uden videre over med på grund af den spændende og underholdende handling.

Forfatteren debuterede i 1997 og har nu skrevet fire krimier/thrillere/spændingsromaner.

Dette første bind om Carl Mørck er en udmærket og spændende dansk krimi. Andet bind kommer til foråret 2008 og skal være så velkomment.


Litteratursiden.dk [online]

d. 4. apr. 2012

af

af

Flemming Jensen

d. 4. apr. 2012


Politiken

d. 12. sep. 2007

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 12. sep. 2007


Jyllands-posten

d. 20. okt. 2007

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 20. okt. 2007


Weekendavisen

d. 21. sep. 2007

af

af

Katinka Bruhn

d. 21. sep. 2007


Berlingske tidende

d. 15. sep. 2007

af

af

Jan Hedegaard

d. 15. sep. 2007


Bogmarkedet

Årg. 153, nr. 17 (2007)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 153, nr. 17 (2007)