Bøger / faglitteratur

Kvinden & æblerne : en debatbog om sex, magt og kvinders utroskab


Beskrivelse


Ud fra kvinders utroskab belyses det ændrede rolleskift mellem mænds og kvinders identiteter, forstået sådan at der ifølge forfatteren er stærke tendenser til at kvinder i dag er blevet de dominerende i forholdet mellem mænd og kvinder. Ud fra nye artikler, netmagasiner, udtalelser og interviews med en række kvinder beskrives denne udvikling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2010

af

af

Anny Skov Madsen

d. 10. maj 2010

Utroskab er et tabuemne og måske endnu mere, når det er kvinders utroskab, der er beskrevet. Bogen vil blive læst af kvinder.

Ud fra kvinders utroskab belyses det ændrede rolleskift mellem mænds og kvinders identiteter, forstået sådan at der ifølge forfatteren er stærke tendenser til at kvinder i dag er blevet de dominerende i forholdet mellem mænd og kvinder. Kvinder følger deres egne lyster og er ikke økonomisk afhængige af mænd, så de ser i dag sex som spændende leg og forbrug. Det svækker mandens identitet og lysten til sex. Samfundet og medierne, der er fyldt med sex og præstationer har et medansvar for at mænd og kvinder vokser fra hinanden. Ud fra nye artikler, netmagasiner, udtalelser og interviews med en række kvinder beskrives udviklingen. Der er ingen kildeangivelser eller oplysninger om forfatterens faglige baggrund. Forfatteren har tidligere skrevet TMD - the models diet, 2008.

Pga. den personlige vinkel minder den om M. Christensens Manual til mænd med sure koner, 2009.

Forfatterens kontroversielle synspunkter på de ændrede kønsroller, hvor kvinder er blevet de dominerende, lægger bl.a. op til debat om den yngre generations forhold til sex som forbrug. Bogen ser kun en udvikling og er fortrinsvis et øjebliksbillede af situationen. Det svækker gennemslagskraften på en bog, der er snakkende og ret subjektiv i sine synspunkter på kvinders magt og lyst.