Bøger / faglitteratur

Kvindeligheder : 50 år og hva' så


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
269 sider: ill.
Udgivet
2019
Ophav

Beskrivelse


38 kvinders personlige historier om det at være omkring 50 år. Om overgangsalder, styrker og svagheder, udseende, job, børn og kærlighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2020

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 26. maj 2020

38 kvinders fortællinger om det at være omkring 50 år: om overgangsalder, styrker og svagheder, udseende, job, børn og kærlighed. For voksne kvinder, der vil læse om den personlige tilgang til overgangsalderen.

En forfatter og en fotograf er gået sammen og har skabt en bog med 38 kvinders personlige historier om at være omkring 50 år. Bogen er fyldt med billeder af kvinderne - ofte uden særlig meget tøj på. Foruden kvindernes historier inddrages læge og forsker Lotte Hvas' gode råd til kvinder i overgangsalderen. Indimellem er der spørgmål fra mænd til kvinderne.

I strømmen af bøger om overgangsalderen kommer denne udgivelse, der også har billedsiden med og viser kvinders forskelligheder. De udvalgte kvinder er dog alle fra middelklassen og op og har levet meget selvstændige liv typisk med gode jobs. Som læser kommer man helt ind i privaten mht. både sexliv, skilsmisser, børn, jobskift, hedeture, hormoner og meget mere. Billederne er meget smukke.

I KlimakteriesildDen farlige Alder er det kendte kvinder, der fortæller om deres overgangsalder. Før overgangsalderen overhovedet var opfundet som begreb, skrev Karin Michaëlis, meget forud for sin tid dette mesterværk, som stadig holder i dag: Den farlige AlderI Klimakteriesild er det kendte kvinder, der fortæller om deres overgangsalder. Før overgangsalderen overhovedet var opfundet som begreb, skrev Karin Michaëlis, meget forud for sin tid dette mesterværk, som stadig holder i dag: .