Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Kvinde i et århundrede : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

409 sider

Udgivet

2017

Ophav

Stig Dalager(forfatter)
Genre og formroman, biografiske romaner, historiske romaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Prinsesse Elisabeth af Bøhmens tjenestepige og veninde fortæller om prinsessens liv og virke i 1600-tallet. Vi hører om udfordringer og familiefejder i den royale familie, om det moderne Europas svære fødsel og om Elisabeths varme forhold til filosoffen René Descartes


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2017

af

af

Karina Høyer

d. 2. feb. 2017

En spændende og fascinerende roman om Prinsesse Elisabeth af Bøhmen og hendes forhold til filosoffen René Descartes. En stor historisk og filosofisk roman om både Europas og det moderne tænkende menneskes udvikling i 1600-tallet. Romanen appellerer til læsere af historisk kvalitetslitteratur og måske dem med interesse for filosofi.

En tjenestepige og, med tiden, fortrolig veninde, fortæller Prinsesse Elisabeths livshistorie efter hendes død i 1680. Gennem beretninger og ikke mindst brevudveksling mellem Elisabeth og Descartes bliver læseren indviet i deres levede liv og det moderne Europas svære begyndelse. Romanen er en fiktiv fortælling baseret på faktuelle historiske skikkelser og begivenheder.

En velskrevet og omfattende roman om især det varme forhold mellem Elisabeth og Descartes. Filosofiske overvejelser og teorier om menneskets indre liv vikler sig ind og ud mellem historiske begivenheder, krige, royale familiefejder og censur og giver et nuanceret og autentisk billede af et Europa i forandring. En fascinerende skildring af en usædvanlig begavet og fremtidsskuende kvinde, der blev en af de første kvindelige filosoffer i Europa.

Romanen kan med lethed sammenlignes med Det blå lysDen lukkede bog


om Marie Curie af samme forfatter. Lignende romaner om oprulning af et kvindeliv i en historisk periode er fx Jette Kaaberbøls Den lukkede bog eller Maria Hellebergs historiske romanerRomanen kan med lethed sammenlignes med Det blå lys om Marie Curie af samme forfatter. Lignende romaner om oprulning af et kvindeliv i en historisk periode er fx Jette Kaaberbøls eller Maria Hellebergs historiske romaner.


litteratursiden.dk

d. 5. maj. 2017

af

af

Rikke Bødker

d. 5. maj. 2017

Interessant roman om en af Europas første kvindelige filosoffer og hendes venskab med Rene Descartes. Romanen tager sin begyndelse i 1600-tallet, da prinsesse Elisabeth af Bøhmen kom til verden. Hun v...


Litteratursiden.dk [online]

d. 5. maj. 2017

af

af

Rikke Bødker

d. 5. maj. 2017


Kristeligt dagblad

d. 14. mar. 2017

af

af

Svend Skriver

d. 14. mar. 2017


Jyllands-posten

d. 12. mar. 2017

af

af

Erik Svendsen

d. 12. mar. 2017


Weekendavisen

d. 3. mar. 2017

af

af

Lisbeth Smedegaard Andersen

d. 3. mar. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Stig Dalager

People'sPress, 1. udgave

2017

Ebog

Stig Dalager

People'sPress, 1. udgave

2017

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Haugaard

People'sPress