Bøger / faglitteratur

Kvalitetens beskaffenhed


Beskrivelse


Bogen behandler begrebet kvalitet, kvalitetsinitiativer og kvalitetsperspektiver.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Erik Nicolaisen Høy

2008

Bogen er for ansatte i offentlige og private virksomheder, akademikere og ledere.

Forfatteren er ph.d., Syddansk Universitet. Bogen handler om kvalitet og hvordan den måles i offentlige og private virksomheder. Den er inddelt i tre hovedemner, hvor to forskellige synspunkter sættes over for hinanden. Første afsnit beskæftiger sig med begrebet kvalitet siden Platon. Herfra bl.a. over Locke, Moore og industrialiseringen til det moderne samfund med Bauman, Luhmann og Beck. Kvalitet bliver både set som beskrivelse og som vurdering. Anden del er om eksisterende kvalitetsmålinger og de forskellige teorier bag, fx TQM. Herunder bl.a. om forskelle mellem private og offentlige organisationer og om farer ved at overføre erfaringer fra det private til det offentlige. Sidste del trænger teoretisk bag om målingernes forforståelser og debatterer om de er for tidskrævende i forhold til effekten af dem. Heroverfor sættes eksempler på uformelle kvalitetssystemer. Bogen er generelt meget teoretisk og abstrakt med mange fagudtryk.

Forfatteren har tidligere bl.a. skrevet Evalueringskultur : et begreb bliver til (2. udgave 2006), Evaluering og magt (2004), At fremstille kvalitative data (2003) og en håndfuld andre bøger om tilgrænsende emner. Mens udvalget af bøger med hvordan man laver kvalitetsmålinger er stort, er denne den første som mere systematisk teoretiserende går bag fordele og især ulemper ved kvalitetsmåling.

Velegnet til at levere baggrundsstof til debat af kvalitet og kvalitetsmålinger for fx ledere, fagligt aktive og andre ansatte inden for det private og det offentlige.


Undervisere.dk

Årg. 2, jan. (2008)

af

af

Louise Nabe-Nielsen

Årg. 2, jan. (2008)


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 10 (2008)

af

af

Birgitte Goldschmidt Mertz

Årg. 108, nr. 10 (2008)


Højskolebladet

Årg. 133, nr. 1 (2008)

af

af

Søren Bald

Årg. 133, nr. 1 (2008)


Social kritik

Årg. 20, nr. 113 (2008)

af

af

Benny Lihme

Årg. 20, nr. 113 (2008)