Gå til indholdKuupik Kleist - drømmen om frihed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

293 sider, tavler (nogle i farver)

Udgivet

2019

genre/form

biografierOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Biografi om det Grønlands Selvstyres første formand Kuupik Kleist, der i 2009 overtog regeringsmagten. Med Kleist i centrum belyses selvstændighedskampen, forholdet til stormagterne, klimakrisen og forholdet mellem Grønland og Danmark. Desuden belyses hans opvækst og kamp mod misbrug


Anmeldelser (2)


11. jun. 2019

Biografi om selvstyrets første formand Kuupik Kleist. Da Grønland i 2009 fik selvstyre blev Kuupik Kleist valgt som selvstyreformand. Nu skulle landet reformeres og Grønlands selvforståelse styrkes. Til interesserede i Grønlandsk politik.

Med stor magt kommer et stort ansvar. Da Kuupik Kleist i 2009 blev valgt som formand for Grønlands selvstyre var der nok at tage fat på. Grønland var fattigt og gennemsyret af vennetjenester i landsstyret. I bogen beskriver Kleist sin opvækst og hvordan han som ung kæmpede med et misbrug af alkohol og hash. Men han fik kæmpet sig fri af afhængigheden og satte sig for at ville kæmpe for sit land og værne om de svageste. Det førte til hans politiske vækkelse og involvering i partiet Inuit Ataqatigiit. Udover beskrivelsen af Kleists liv, sættes også fokus på de udfordringer Grønland står overfor og på hvordan han greb det an at stå i spidsen for landet i Arktis. Bogen er illustreret.

Kleist fortæller ærligt om sin private kamp mod misbruget og den offentlige kamp om at få ændret kulturen i Grønland fra koloni til selvstyre. Man fornemmer Kleists kærlighed til hans land og han kaster fint lys over de problematikker der er.

Af andre bøger om markante politikere i Grønland findes Jonathan Motzfeldt - bygdedrengen, præsten, landsfaderen og statsmanden


Den utæmmelige


og Den utæmmeligeAf andre bøger om markante politikere i Grønland findes Jonathan Motzfeldt - bygdedrengen, præsten, landsfaderen og statsmanden og Af andre bøger om markante politikere i Grønland findes Jonathan Motzfeldt - bygdedrengen, præsten, landsfaderen og statsmanden og Den utæmmelige.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Knippel

d. 7. jul. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019

Ebog

2019