Gå til indholdKurt. Storyteller. : Kurt Thyboe - mit liv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

492 sider, tavler

Udgivet

2010

genre/form

erindringerOriginaludgave

2007


Beskrivelse


Journalisten og sportskommentatoren Kurt Thyboes (f. 1940) erindringer


Anmeldelser (4)


1. jan. 1970

En selvbiografi fra journalisten og sportskommentatoren KT. En bog om en mand med et arbejsområde og bohemeliv, der giver bogen et potentiale særligt blandt mandlige læsere.

Som bagsideteksten siger deler KT's kontroversielle person og stil vandene, enten finder man ham kult eller krukket. KT's selvbiografi er en 460 sider lang associerende tour de force om opvækst, arbejde, venskaber, personlige helte og idiosynkrasier. Har man hørt KT tale eller kommentere, fx boksekampe, har man tonen i bogen. KT er arbejdersøn fra Århus og arbejdede efter sin journalistuddannelse på forskellige dagblade inden han startede mandebladet Ugens rapport. En overgang var han sportschef på Ekstra bladet, og han svinger fra indsigt og engagement i de foretrukne emner sport, journalistik, venner og famile til sentimentale eksistentielle statements om personer han beundrer og livets tilskikkelser. KT er flyttet og bor nu i Barcelona. Bogen handler både om et omskifteligt liv og udgør en skriftterapeutisk proces, hvor KT gennemskriver og diskuterer med sig selv om de livskampe, han har haft, og de eksistentielle valg han har truffet undervejs.

KT har bl.a. også skrevet bøger om fodbold og boksning og om elitesportsudøvere i Vi kalder dem helte.

En meget personlig selvbiografi. Emnerne sport og journalistik og KT's specielle stil vil tiltale nogen og lade andre kolde. Men KT's dybe og hudløse engagement og sammensatte personalighed vidner om integritet og gør bogen vedkommende.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Information

Af

Kristen Bjørnkjær

d. 17. nov. 2007

Weekendavisen

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 30. nov. 2007

Standart

Af

Henrik Bach

Årg. 22, nr. 2 (2008)


Informationer og udgaver

Bog

2010

Bog

2007