Bøger / faglitteratur

Kurdistan : en historisk fremstilling


Beskrivelse


En indføring i kurdernes historie, og deres kamp for et selvstændigt Kurdistan. Derudover vendes kurdernes situation i Danmark, forfatterens egne oplevelser, krigen mod IS, og til sidst en mulig løsning på konflikten. Med interviews med kurdiske politikere mfl.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2018

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 2. mar. 2018

I et let fortalt sprog redegøres for kurdernes historie og hvordan fremtiden tegner sig. For interesserede i emnet eller til opgavebrug fra ca. 15 år.

Den dansk-kurdiske journalist og debattør Deniz B. Serinci har tidligere udgivet bøger om problemerne i Mellemøsten, senest om folkedrabet på Ezidierne i Slave i Islamisk Stat. I sin nye bog giver han en indføring i kurdernes historie, og deres kamp for et selvstændigt Kurdistan. Opgørelser viser at der findes mindst 30.000 kurdere i Danmark. Man regner kurderne som verdens største folkeslag uden eget land. Området Kurdistan strækker sig over fire lande og da der er en del regionale forskelle, har Serinci opdelt sin bog i fire dele efter disse lande. Derudover vendes kurdernes situation i Danmark, egne oplevelser, krigen mod IS, og til sidst en mulig løsning på konflikten. Med noter og henvisninger.

Aktuel og grundig fremstilling af et betændt emne, som på trods af forfatterens kurdiske baggrund virker objektiv. Den er let af læse, men detaljerigdommen gør nok at de yngste læsere falder fra. Eneste reelle anke er at kapitlet om fremtiden for kurderne og deres kamp for en selvstændig stat, virker lidt vel kort.

Bortset fra skolebogen KurdereDe uønskedeMellemøsten i krig ((Folkeslag)) og den lidt aldrende De uønskede (1997) er det begrænset hvad der findes specifikt om emnet. I Mellemøsten i krig er der flere artikler omhandlende KurdistanBortset fra skolebogen Kurdere ((Folkeslag)) og den lidt aldrende (1997) er det begrænset hvad der findes specifikt om emnet. I Mellemøsten i krig er der flere artikler omhandlende KurdistanBortset fra skolebogen Kurdere ((Folkeslag)) og den lidt aldrende De uønskede (1997) er det begrænset hvad der findes specifikt om emnet. I er der flere artikler omhandlende Kurdistan.


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 218 (2018)

af

af

Poul Kristensen (f. 1968-09-06)

Nr. 218 (2018)