Bøger / faglitteratur

Kunsten at tømme en bank og slippe godt fra det


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
241 sider, tavler (nogle i farver)
Udgivet
2016
Ophav

Beskrivelse


Insiderberetning fra finansverdenen med historien om den nu lukkede FIH Erhvervsbank som blev reddet af en bankpakke, og hvor overskuddet gik til en lille kreds af pengemænd og pensionsdirektører. Bogen bygger på samtaler med nøglepersoner og insidere fra finanssektoren, bankkunder og på en række dokumenter.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 14. okt. 2016

Insiderberetning fra finansverdenens tvivlsomme overhalingsbane, der fortæller den spegede historie om den nu lukkede FIH Erhvervsbank som blev reddet af en "bankpakke", og hvor dem der kunne smile hele vejen hen til en anden bank med overskuddet er "en lille kreds af pengemænd og pensionsdirektører". For læsere af bøger om erhvervslivet.

"I tilfældet FIH Erhvervsbank gik den danske stat og de to største pensionsselskaber længe hånd i hånd, da den skrantende bank skulle reddes, men når gevinsten på omkring fire mia. kr. skal tages hjem, bliver der kun en brøkdel tilbage til staten." Sådan skriver forfatteren i sin bog om FIH Erhvervsbanks historie, om de islandske forbindelser, om bankpakker, "Swaplån" og "svimlende bonusser". Der er overskrifter som "Hyret - ikke fyret", "Vulkanen ulmer", "Redning", "OperationTrekroner" og "Med lov skal man land bygge". Bogen bygger på samtaler med nøglepersoner og insidere fra finanssektoren, på samtaler med vragede bankkunder, og på retsdokumenter, stævninger, regnskaber og bilag. I researchmaterialet indgår også udskrifter fra vidneafhøringer. Thomas G. Svanborg har fx også skrevet Andre folks penge.

Interessant og afslørende bog om FIH Erhvervsbank, hvor det er en fordel, hvis du som læser har basisviden om finansielle transaktioner.

Insiderberetninger er fx også Finanskrisen indefraFinanskrisen eller bredt om finanskrisen FinanskrisenInsiderberetninger er fx også indefra eller bredt om finanskrisen .


Børsen

d. 1. dec. 2016

af

af

Henrik Ørholst

d. 1. dec. 2016