Gå til indholdBøger / faglitteratur

Kunsten at integrere kunst i undervisningen : et praktisk-teoretisk bidrag til kreativ undervisning i folkeskolen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

190 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2012

Ophav

Tatiana Chemi(forfatter, illustrator)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for lærere


Beskrivelse


Inspiration til undervisere, som mener at kunst og kreativitet bør være et centralt indsatsområde i skolen, og at den kunstneriske kreativitet kan bidrage til en mere kreativ og reflekterende skole


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2012

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 7. mar. 2012

Bogen er tænkt som inspiration til lærere og ledelser, som mener, at kunst og kreativitet bør være et centralt indsatsområde i skolen.

Bogen er skrevet på baggrund af et forskningsprojekt, som blev gennemført i 2008 i Vejle kommune om kunstbaseret undervisning. Den består af tre dele: en teoretisk del, hvor forfatteren bl.a. introducerer sit eget begreb, "artfulness" og perspektiverer det i forhold til andre af tidens fagtermer som mindfulness, flow og læringsstile. Der stilles skarpt på skismaet mellem at arbejde på kunstens præmisser og ønsket om maksimalt læringsudbytte samt de kreative læreprocesser og refleksion. Den største del af bogen er "hands on"-delen med praktiske anvisninger. Til slut en evalueringsdel. Sproget er gennemgående letlæst og letflydende, og teksten er suppleret med gode skemaer, forklarende bokse, øvelser og webadresser.

Der findes ingen tilsvarende bøger, baseret på forskningsprojektet, men Jørgen Steenhold har bl.a. udgivet Den kreative udfordring : fortællinger om børns kreative leg, læring og dannelse fra 2011. Her er der fokus på leg og kreativitet generelt.

En vigtig bog med inspiration til undervisere, som tør "gå nye veje og lade sig charmere eller forføre af kunstens verden.".


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 15. maj. 2012

af

af

Knud Erik Christensen

d. 15. maj. 2012Informationer og udgaver

2012

Bog

Tatiana Chemi

Aalborg Universitetsforlag, 1. udgave