Gå til indholdKunst uden penge : billedkunst med børn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

135 sider: ill. i farver

Udgivet

2011

Originaludgave

2010


Anmeldelser (3)


7. okt. 2011

Bogen kan give voksne, der arbejder med børn, kunst og billeder i børnehave, skole og SFO ideer til anderledes billedkunstprojekter.

Forfatteren er uddannet billedkunstner, og det bærer bogen præg af. Den fremstår med et gennemført layout, der i flotte fotos viser forslag til anderledes aktiviteter med børn fra 3 år. Der er fotos af arbejdende børn samt børn med færdige produkter. Ideerne spænder vidt. Hovedoverskrifter er fotos, collage samt billeder. Børn hoppende på trampolin er fotograferet med en specialfremstillet baggrund. Der er ideer til land-art skulpturer, produkter udført af skrot, men også akvarel og vådfarver er anvendt. Der er mange ideer til collage - klip, malede mønstre og kanter, klippede figurer udarbejdet af modeblade og aviser. Der er iagttagelsestegninger af cykler malet med tusch samt fællesarbejder med fokus på sociale kompetencer. Forfatteren giver beskrivelser af enkelte projekter, hvilke didaktiske overvejelser der lå bag samt anvisninger på metode og materialevalg. Bagerst i bogen er en generel vejledning i farvelære og blanding af akvarelfarver.

Bogen Vinterbilleder, hvor forfatteren også bidrog, giver ligeledes mange ideer til billedkunstprojekter.

Titlen vil tiltale enhver, der arbejder med børn, kunst og billeder i denne tid. Bogen giver den voksne ideer til kreationer indenfor fotos, collage samt større fælles projekter. Projekterne kan man selv lave progression på, så de kan laves såvel i børnehave, SFO, billedkunst samt på valgfagshold.

Lektørudtalelse

Af

Lisbeth Thue Hansen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Pia Weise Pedersen

2011-11-23

Billedpædagogisk tidsskrift

Af

Søren Bechmann

2011, nr. 4


Informationer og udgaver

Bog

2011

Bog

2010