Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Kulturpsykologi : kulturens rolle


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

55 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2008

Ophav
Genre og formundervisningsmaterialer

Beskrivelse


Kort introduktion til det tværvidenskabelige felt kulturpsykologi, der omfatter forskellige discipliner som psykologi, antropologi og filosofi


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2008

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 5. aug. 2008

Bogen gennemgår det nye tværvidenskabelige felt kulturpsykologi, der omfatter forskellige discipliner som psykologi, antropologi og filosofi. Bogen angiver ikke selv sin målgruppe, men den vil kunne bruges som en hurtig introduktion til emnet og evt. som baggrundsmateriale for opgaver i folkeskolens ældste klasser, på VUC, på sosu-uddannelserne o.l.

Cathrine Hasse er cand.scient, m.a., ph.d. fra Institut for Antropologi, Københavns Universitet og lektor i pædagogisk psykologi ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole. Kulturpsykologi er et forholdsvis nyt, tværvidenskabeligt fagområde. Kultur er i den globaliserede verden, der præges af kultursammenstød/kulturmøder, rejser, immigration og netbaserede relationer, blevet et mere og mere komplekst og flydende begreb, der dog stadig grundlæggende betegner, at nogle mennesker har noget til fælles, som adskiller dem fra andre. Bogen viser, hvordan kulturpsykologien er en ny tilgang til forståelsen af menneskepsyken. Kulturpsykologi er et universitetsfag, som her er tilgængeliggjort for ikke-akademikere i en kort introduktion, som via sin litteraturliste kan lede til videre fordybelse.

Kulturpsykologi og Håndbog i kulturpsykologi, begge 2003 - er henholdsvis amerikansk og dansk sværvægter indenfor området, mens nærværende ganske kort introducerer fagområdet.

Fagligt velfunderet introduktion til emnet kulturpsykologi, der ellers kun er beskrevet i avancerede værker, men her formidles kort og let forståeligt.Informationer og udgaver

2008

Bog

Cathrine Hasse (f. 1956)

Frydenlund, 1. udgave

2021

E-bog

Cathrine Hasse (f. 1956)

Nota

2010

E-bog

Cathrine Hasse (f. 1956)

Frydenlund, 1. ebogsudgave