Gå til indholdKulturel diversitet : muligheder og begrænsninger

Du bliver sendt til nota.dk


Detaljer


Sprog

Dansk

Længde

285 sider

Udgivet

2014


Beskrivelse


Udpluk af de muligheder og udfordringer som kulturel diversitet rummer samt refleksioner over nogle af de samfundsmæssige mekanismer, der betinger om kulturel diversitet i en given kontekst ses som en begrænsning eller snarere en som en mulighed


Indhold


Indhold: Ytringsfrihed efter karikaturkrisen (Søren Flinch Midtgaard: Ytringsfrihed og karikaturkrisen. Sune Lægaard: Forhånelse og ligeværd : racismeparagraffen som multikulturel anerkendelse. Christian F. Rostbøll: Respekt og arrogance under karikaturkrisen : et kantiansk bidrag. Søren Hviid Pedersen: Tolerance som et politisk ideal. Tina Gudrun Jensen: Tegningesagen og den danske model for multikulturalisme)

Religion, diskrimination og identitetskonstruktioner (Stine Jørgensen: Børns ret til grundskoleuddannelse og religiøs påklædning i folkeskolen. Laura Gilliam: Den utilsigtede integration : skolens bidrag til etniske minoritetsbørns muslimske identitet og fællesskab. Kasper Lippert-Rasmussen: Kan religioner diskriminere?)

Mangfoldighed i uddannelse og arbejdsliv (Bolette Moldenhawer: Den flerkulturelle pædagogiks udfordring : om migrationsstrukturelle barrierer i pædagogiske opdragelses- og uddannelsessystemer. Trine Øland: Nationalkulturel socialisation og universalismens glasur : forskelskategorier i pædagogik. Vibe Larsen: Nationalkulturelle praktikker i det pædagogiske arbejde med børn : overvejelser og udfordringer i en forskningsproces. Tina Kallehave: Mangfoldighed uden mangfoldighedsledelse?)

Immigration og kulturel identitet (Karsten Pærregaard: Transnationalt deja-vu : dansk og japansk udvandring i sydamerikansk lys. Tine Damsholt: "Celebrating our cultural diversity" : materialiseringer af kulturel identitet og hybriditet ved statsborgerskabsceremonier i vestlige lande. Nils Holtug: Immigration : er der en konflikt mellem frihed og lighed?)


Informationer og udgaver

E-bog

2014

Titel

Kulturel diversitet : muligheder og begrænsninger

Udgiver

Nota

Udgivelsesår

2014

DK5

30.12

Originaludgivelse

Indskannet version af udgaven: Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2010

Længde

285 sider

Opstilling i folkebiblioteker

30.12, Kulturel

Note

Format: PDF og Word
 
Kvalitet: Let bearbejdet tekst
 
E-bog indskannet
 
Med sidetal